Очаквам Валери Симеонов да отиде да спре и цигански сватби, които тормозят по няколко дни наред жилищни квартали в много градове на България. Това би било последователно действие, ако се вторачим само в заведения на Слънчев бряг, е едностранно". Това обяви лидерът на "Атака" и депутат от Обединените патриоти Волен Сидеров в студиото на Би Ти Ви.

Той посъветва коалиционния си партньор Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова  да поговорят и да се разберат, защото е грешно през медии, през прокуратура, през институции да се разправят членове на едно и също правителство.

При гласуването вчера в парламента Сидеров и още няколко депутати от "Атака" не подкрепиха внесения от Валери Симеонов доклад за 2017 г. за изпълнението на Националната стратегия за интегриране на ромите (2012-2020).

" Това не беше насочено към този, който го внася, аз съм против концепцията да има специални програми за интеграцията на група хора, това е обидно за самите роми", обясни Сидеров.

На въпрос възможно ли е наесен правителството да продължи да работи без Валери Симеонов той отговори, че управлението може без всеки, но не вижда основание за този въпрос.