Логично е Кирил Петков да е премиер, а Асен Василев - министър на финансите. Това заяви в "Лице в лице" по bTV съпредседателят на "Демократична България" Владислав Панев.

По думите му е много хипотетичен варианта дясната коалиция да не участва в бъдещото правителство.

"Като слушам нагласите в другите три партии, не смятам, че ще пропуснем възможността да бъдем двигател на реформите в няколко сектора - правосъдие, дигитализация, околна среда. Имаме най-способните експерти в тези сектори. Дори г-н Христо Иванов да не е министър, ние имаме и други способни хора, които могат да оглавят правосъдното министерство", допълни той.

Посочи, че предстои окончателните решения да се вземат от колективните органи на коалицията. Относно разпространеното съотношение на постовете в следващия Министерски съвет - 8:4:3:2, той отговори, че не се говори за такива съотношения, защото е важна експертизата.

Панев допълни, че очаква още следващата седмица да се подпише коалиционното споразумение. Той призна, че структурата на МС се обсъжда, коментирано е да има нови министерства. Обясни, че има различия между бъдещите коалиционни партньори, но е важно да се търсят приликите.