Валери Симеонов потвърди с гръмка закана за самоубийство, че ще отстоява докрай намеренията за разширяване на ски лифта в Банско. За целта на следващото заседание на Министерски съвет той ще предложи държавата да обжалва решението на тричленния състав на Върховния административен съд (ВАС) да отмени приетите от МС промени в Плана за управление на Пирин.

"Трябва да има последователност в поведението на всеки индивид и на всеки орган. Министерски съвет има решение за приоритетно подпомагане на изграждането на втори лифт. Така че задължително трябва да обжалваме", заявява пред в. "Сега" Валери Симеонов. Попитан какви ще бъдат действията на кабинета, ако и следващата инстанция потвърди решението на тричленния състав на ВАС, вицепремиерът отговаря: "Аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя".

Запознати със случая споделиха пред Dir.bg вчера, че Валери Симеонов е заплашил да подаде оставка, ако Министерски съвет не продължи борбата за промените в плана за Пирин. Очаква се предложението му да не се отстъпва нито крачка назад да бъде прието и в крайна сметка държавата да обжалва решението на ВАС.