Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира инцидента с колата на НСО, която вози съпругата на прездента - Десислава Радева, за който се разбра, след като столичанин публикува заснето от него видео.

"Когато Плевнелиев беше президент, неговата съпруга тогава (Юлиана Плевнелиева, сега той е женен за Десислава Банова - б.р.) не се възползваше от услугите на НСО. Спомняте ли си, когато Георги Първанов беше държавен глава, да е имало инцидент със Зорка Първанова? Това е въпрос на манталитет и на поведение. Смятам, че е несериозно да се обвинява ГЕРБ за тези инциденти. НСО е пряко подчинено на Румен Радев. Няма как госпожа Радева да не е знаела какво се случва в ситуацията от преди няколко дни. Нека да търсим вината защо госпожа Радева е допуснала това да се случи и какво налага президентската дама да използва тези светлинни сигнали?", коментира Цветанов пред журналисти в Поморие.

Така той отговори задочно на президента, който вчера каза, че "зачестилите раздухвани пътнотранспортни скандали, в които се въвлича семейството му, няма да станат индулгенция на управляващите за техните безобразия".

Днес Цветанов коментира и протестите в страната, като отново атакува БСП, които отрекоха да стоят зад тях, но заявиха, че ги подкрепят.

"Протестите са една демократична форма. Когато се заяви и е ясно кой стои зад протестите, те не представляват проблем за демократичните общества. Проблем е, когато се правят опити за блокиране на кръстовища, на пътища, с което се нарушават правата на хората, които се връщат от работа или пътуват със семействата си", заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

"За всички стана ясно, че в немалката си част протестите са добре организирани. Видяхме много политически лица, които днес предлагат своята "Визия за България" (БСП - б.р.). Но ние не трябва да забравяме периодите, когато точно тези лица са имали възможността да оставят много тежко наследство и да покажат какво могат да решават като политики. Днес безработицата е 5%, а минималната работна заплата е 510 лева, а от догодина тя ще бъде 560 лева", добави Цветанов.

Той подчерта, че целта на управляващите е до края на мандата да минимална работна заплата да е 650 лева.