За пореден уикенд се очаква София да бъде блокирана от протести. Демонстрация с два лъча ще започне от "Люлин" и "Младост" в късния следобед, като в центъра на столицата ще има шествие.

Организаторите са категорични, че недоволството не е политически мотивирано, а сред исканията вече не е цената на горивата да падне (което започна да се случва по бензиностанциите). Гражданите настояват за по-справедливи цени и условия на застраховките "Гражданска отговорност" и по-ниски данъци.

Голямо количество полиция е мобилизирано за охраната на протестите.

Масови протести има и в другите големи градове на страната.

В същото време Гражданската инициатива "Правосъдие за всеки" организира нов Марш за правосъдие. Организаторите изтъкват като основна причина "тежкия процес и нарушените граждански права" на бившата кметица на район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.

Призовават се хората да носят по едно листче, на което да са изписани думите "свобода" и "право".

Посочена е и речта на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов пред конференцията на съдиите преди дни.

"Съдът не следва да проявява единомислие с прокуратурата и не бива да се превръща в орган по осъществяване на наказателната политика на държавата, като нарушава фундаментални принципи в наказателния процес", каза тогава Лозан Панов. Той също е подложен на атаки през последните години.

"Точно това се случва обаче в новия мега антикорупционен орган с гръмкото название КПКОНПИ и в Специализирания съд на властта, в който в емблема на корупцията и тежката престъпност в държавата се превърнаха кметът и заместник кметът на един столичен район, а всички други държавници, политици и олигарси явно са невинни", пишат организаторите на протеста.