Това заяви Трайчо Трайков пред препълнената зала „България“ в столицата. Кандидатите за президент и вицепрезидент на Реформаторския блок Трайчо Трайков и ген. Съби Събев, заедно с лидерите на партиите в коалицията, народни представители, министри, членове и симпатизанти, откриха предизборната кампания на блока за президент на България.

„Сигурно има символична случайност, че сме в зала, именно с името България, защото сме тръгнали в името на България. Аз имам силата да бъда свободен и искам свободата да дам сила на страната ни. От нас зависи“, категоричен бе кандидатът за президент на РБ Трайчо Трайков.

Той припомни няколко ключови за мандата му на министър случаи, в които е успял да отвоюва интереса на държавата - когато посегна на картела в течните горива, когато се противопостави на планираната милиардна кражба през „Южен Поток“ и на грабежа, заложен в „Белене“; когато застана срещу опита да се сложи ръка на Пловдивския панаир.

„Е, и? Какво от това?“, попита риторично Трайков: „Мафията си има не само адвокати - има и съдии и прокурори. Те довършиха делото си, когато си тръгнах. Затова, според Трайков е илюзия, че безпартиен експерт, работейки за страната си, може да обърне статуквото.

„Нужна е критична маса от хора, които вървят в една посока и са на ключови управленски позиции. Сега тръгваме към особено важен за страната ни пост – президент на България и е нужен екип, отбор, единомишленици“.

Той потърси подкрепа и сила от хората от Реформаторския блок и от всички, на които им е омръзнала корупцията, мизерията, беззаконието и люшкането на държавата ни между интересите на други в света.

„Един президент трябва да говори за това и да знае как да се бори със силите, окупирали законите, демокрацията и икономиката на страната ни. Това не са просто правата му, заключени между страниците на Конституцията. Това е важното за нацията“, подчерта кандидатът за президент на РБ.

„Днес започваме съдбоносна битка за европейското бъдеще на нашата страна. Резултатът от нея ще бъде или България да продължи по-уверено напред по избрания си европейски път на развитие или да спре и тръгне назад към незавидното си близко минало“, каза от своя страна кандидатът за вицепрезидент на РБ ген. Съби Събев.

„Длъжни сме да отвоюваме България от олигарсите, задкулисието и миналото, които постоянно ни дърпат назад. Искаме европейски ред и върховенство на закона. Искаме българските граждани да се чувстват напълно сигурни в собствената си страна и да има справедливост за всички“, подчерта още той.

Кандидат-президентската двойка на блока Трайчо Трайков – Съби Събев получи мощна подкрепа от лидерите на партиите в блока.

„Няма да позволим на националпопулизма и левите сили да обърнат евроатлантическия курс на страната. Трайков и ген. Събев са десните кандидати. РБ е силен и гарант, че корабът няма да обърне курса към Кремъл“, заяви председателят на Националния предизборен щаб на РБ Найден Зеленогорски.

„Тези избори са по-различни, защото и светът днес е по-различен. Трябват ни хора, които не са зависими и нямат нищо в миналото си, което може да ги компрометира. Именно такива са нашите кандидати Трайчо Трайков и Съби Събев. СДС им дава своята безрезервна и категорична подкрепа“, подчерта зам.-председателят на СДС Румен Христов.

„Аз истински вярвам, че така както се събрахме, така както стиснахме ръце и се обединихме около фундаменталните ценности, принципи и кауза, днес този път изнася напред двама нови лидери на блока, на обществото и на България. Ние сме тук, обединени зад г-н Трайков и г-н Събев“, каза лидерът на НПСД Корман Исмаилов.

Според председателя на ДБГ Меглена Кунева днес, в тази зала чуваме думи на сила и свобода, думи за България в Европа и категорична евроатлантическа посока за страната ни.

„ДБГ ще работи с всички сили за победата на г-н Трайков и ген. Събев на тези избори. Те дават перспективата за свобода и справедливост“.

Благодарим на Трайчо и ген. Събев, че ни водят към победа и след месец ще имаме бъдеще и за децата си, каза в речта си Радан Кънев. Битката с корупцията, с мутрите, с външните намеси, за реално съдебна реформа ще я спечелим с Трайчо Трайков и Съби Събев, категоричен бе председателят на ДСБ.

Гласувайте с № 7 в бюлетината.

АНКЕТА: За кого ще гласувате на президентските избори?

Платена публикация на КП „РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК“
Kупуването и продаването на гласове
е престъпление