Голям пожар в складовете на строителен хипермаркет избухна в Западната промишлена зона на Варна. Три жени са откарани в болница, съобщиха за БТА от полицията в крайморския град. Те са в добро състояние.

Към лечебно заведение е транспортиран и още един работник от съседен на опожарената сграда склад. Той също не е в тежко състояние.

Сигналът за огъня е подаден малко преди 13 часа днес, съобщиха от пресцентъра на МВР. Пет екипа на пожарната бяха изпратени на място.

ВИЖТЕ СНИМКИ >>>

Районът бе отцепен от полиция.

Снимка: БНТ

На място бяха изпратени пет пожарни автомобила, механична стълба и автовишка. 

Снимка: БНТ

Огънят се е разпространил и на два съседни обекта. Работи се по две основни версии за избухването на огъня - едната е, че е причинено от незагасена цигара, а другата от късо съединение. 

По-късно от вътрешното ведомство съобщиха, че пожарът е локализиран. По първоначални данни огънят е обхванал целия хипермаркет /5 етажа/, съседен обект за търговия с дървен материал, както и част от магазин за продажба на храна за животни. 

Снимка: БНТ

По данни на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) за изминалото денонощие са потушени 35 пожара в страната.