Коментари - Епископ Арсений е новият Сливенски митрополит | Днес.dir.bg

Епископ Арсений е новият Сливенски митрополит

Знеполският епископ получи гласовете на 7 от митрополитите, а другият кандидат - епископ Герасим - 5

Обратно в новината

Коментари - Епископ Арсений е новият Сливенски митрополит | Днес.dir.bg

Коментари

Кое е общото между смешниците с расо и брада и Владо Кузов хахахахах - всеки знае.

164 години след Българския Великден, едни николайчовци, негови проксита като Арсений, учили-недоучили богослови, жадни за материални благинки, тщеславни калугери и синодални старци, са напът да постигнат това, което гърци, византийци, фанариоти, комунисти и пишман патриоти поколения наред не успяват - да заличат народното начало в Българската православна църква и съвсем да я отчуждят от своя христолюбив народ!

В България мафията освен държава си има и църква.

Въвеждат новия владика с полиция...

Ххаха, а бе снимката е показателна!!

БПЦ отново стана за смях.. и позор..

Аксиос!

Браво млад човек на върха от тези дърти козели трудно се пробива

Този става митрополит с преврат. Не са зачели гласът на митрополит Йосиф Американски, Канадски и Австралийски. Защо? Не са зачели гласът и на митрополит Григорий като наместник на Патриарха. Защо? Защото преврата инак няма да стане. Ролекса е полудял за власт, иска да става Патриарх. Господ ще му раздаде на него и неговите ролексчета, заедно с оня плъх от Цариград.

щото неможел избора да е онлайн например!! За това неса ги зачели.

Възведен е в архимандритско достойнство от Николай Златното дилдо!

А дали някога е имал вуйчо Владика? Ах кой да я копае тая крива нива

поп мафиот по очите се познава!

Тоя нов епископ на дявола цървули обува!

Сигурно е цункал ръчицата на Боко, за да го изберат. Сега остава да събере мирни заблудени овчици за изборите.

Така става когато трябва да си имате работа с безсрамниси.

Отпред рейбан, отзад дизайнерски очилца вероятно от някой от бутиците, които плащали в дарения вместо наем, физиономиите нагли и арогантни като на снимките на едни "знакови фигури" от 90-те, отстрани полицията охранява, веднага си личат смирението, безсребърничеството, благочестието и т.н. православни ценности, на които се кланят суеверните наивници - православни скотове.

На 37г и ще става митрополит? Та какъв опит и каква вяра има на тази възраст. Трябва да има граница за възрастта за митрополит, поне минимум на 45г. А този Николайчо е НЕДОСТОЕН

Дреме ми. Тези са 2024 г. назад и не мога сметна колко встрани...

А за тези с 200 кюлчета напред дреме ли ти?!

Недостоен.

Никито скоро ще стане еднорък. Няма къде да носи Ролекса. Сигурни иска да е като Пеевски, кардинал в сянка. Сигурно Кенеф Мъртав така ми е наредил.

"групата" от подръжници на Николай се увеличи с 1 бройка !!!! Яков му е довереник /беше в манастира в Баткун/много е явно !!Чак нагло! Уж Николайчо "официално" отрече че ще кандитатира за Патриарх!?!? Боже , УПАЗИ ако се случи !!!!

Разчитайте на господ да ви помогне, ха ха! Не забравяйте да се повлачите на колене, че да не ви прати в ада любимият ви господ!

що ли го пазят уж "светия отец" с полиция не трябва ли миряните да го приветсват. Ощи май един Ролекс

Гледайки тези снимката, за пореден път се убеждавам, че трябва да си атеист !!! Да се кланяш на черен парцал с ролекс, ланци и кола за една торба пари, хайде няма нужда. А в духа на новите традиции, от посолството ще ни назначат и патриарх !!! Още по – странно е, че се доверява на полицията, а не на шефа си !!! Или полицаите са му шефове?!!

Страна като“ една човешка длан“, ама с неограничени възможности! Па щом е заработил за бентли само от свещички, какво ли ще си вземе като стане епископ. Че той по-богат от сливенския тартор !!! А това на снимката, сега мутри ли са, попове или полицаи, не че има някаква разлика?!! Или и трите, дядо попе, дет се вика, че и политици ЧАДО !!!

Чакаме Господ и този да го накаже със златен Ролекс и брониран Мерцедес !!! Че кюрето младо е и педеразливо, както подобава ! Ай, да ви е честито и спокойно, Господ е българин!!! Защото в Булгаристан владеенето на църквата не значи владеене на духовността, а само на сгради и свещоливници !!! Разколът в БПЦ е готов да се осъществи и за миряните в Булгаристан, но пък е перфектен за политиката "разделяй и владей" на ПосолствоТО. Започна новото разделение на БРЦ, което ще изпразни църквата от съдържание! Честито, или КОНГРАЧЮЛЕЙШЪН, както ви се харесва !!!

На православието .Вартоломей предизвиква Вартоломеева нощ за православието и у нас.Николай,Антоний,Доростолския-все безбожници избраха такъв като тях!РУСИЯ ДА ИДВА!

Толкова много коментари и всичките с неправилна цел. Дядо Арсений като човек е нормален. Лошото е, че съвестта му му позволява да стои заедно с владика Николай след съслужението му с разколници. Мисля, че св. Синод е под заплаха да бъде завзет от контролирани от посолството хора. Коментиращите дядо Кирил също не сте прави. Целта на протестите срещу владика Арсений не са в полза на Путин или нещо политическо. Става дума за църковни правила, които съвсем формално не са спазени. Проблемът на всички православни българи след този избор е основно зависимостта от патриарх Вартоломей, който не зачита нашата самостоятелност и се опитва да стане източен папа. Такова нещо е нечувано в Източната Църква! Дано Бог вразуми отстъпилите епископи и скоро се върнат в Истината!

На 37 години ,Дядо Арсений ????? Нали имаше изискване за поне 40 години.На неговите години , дядовци са само от един етнос.

Питам се, защо Галя от посолството натисна да изберем Николай Пловдивски за патриарх? Зщото е украинофил ли?

Понеже живее в Светлина, има нужда от тъмни очила. Елементарно

От кого криеш очите си, с тези черни очила, бе чадо Божие?

Туй е против уроки! Току виж, че разбрали, че в душата му е празно. А може просто да са му се разширили зениците.

Гледам ППТ на Пловдивсата епархи,когато в службите участвува Арсений или чете проповед сменям програмана...

е тва келеме, дето и войник не е ходило ! . келеш 96-и набор ! . т.н. "православие" от 24,02,2022 г е напълно, тотално дсикредитирано ! видяхме му "ценностите" ...и ги виждаме и на тази снимка ! . то, "православието" било мутровидно ве .....било "славие" на бандитите и престъпниците !

Борис

все си мислех че поне тия духовниците няма да я докарат до мутраджийските мурафети. Тия го наобиколили полиция, неговия учител пловдивския дедо ви Ники преди две години на Шипка един в расо зад него плътно със слушалка в ухото. Пловдивквсия се движи с конвой Ауди А8 и джип Тойота все едно се страхуват от Мираните както ги наричат.

Кое ли хапче е "изпил" тоя за да се озове в Вартоломеевата реалност.

Отдавна са тръгнали против Бога, но едва ли ще останат ненаказани

Това на кой геи парад те научиха.

2024-05-26 13:42:19 А всъщност (нерегистриран) В това е коренът на деградацията - отричането от божественото в себе си и ближния си и не-спазването на простичките 10 заповеди. Ако смятате, че тази "религия" ви пречи, значи няма надежда ----------- от дс -бкп и ложите, спазвате ли ги тези 10 "заповеди" или комай точно тях не ги спазвате ...м ???!?!? или май тези %"заповеди" са за овцете ?! самият факт, че тези "заповеди" заповядват, показва, че някой ги е "спуснал" "отгоре" !

Че фашистите от руската ,,православна" църква май скоро няма да дойдат в българия Цигарения патриарх, който е и генерал от кгб - също Българите се радваме

ако ти кажа, че е точно обратното ! . я виж кой е "избрал" този кавал ...самият "николайчо - руский" ! то нещата са ясни !

На какво се радваш, на разпада на държавата , на разпада на църквата, на статуса на роб, втора категория човек, Шенген за да могат държанките да минават без да чакат, но затова пук ще имаме афганистанци, вагони, здравеопазване, образование, храна все втора категория, политици оплетени в схеми за милиарди които отиват в офшорки, политици които вчера бяха Другари, а днес са Господа и зависи когато дойде времето на салфетката къде ще ни разпределят.

Сега ще изперем и Николай и ще настане такъв живот, че само си викам " Дано! "...

Води се целенасочена медийна и религиозна борба срещу Святото Българско Православие. Кой има полза от това? Във ФАЩ издигат Бога в култ, тук западни емисари атакуват мръснишки родната църква. Познавам дузина прекрасни български свещеници, но това свободните медии премълчават, за което им се плаща, сещате се откъде на Запад.

Когато Златното дилдо Николай олицетворява родната църква...

Да, изглежда, че след 3 месеца българската църква ще узакони еднополовите бракове.

Сравнително млад човек и какво голям духовник, доста примитивен индивид. В сегашното време да вярваш в църквата, когато е доказано че е една измислица в минали неуки времена си е направо елементарно пропиляване на живота си. Учил много и какво толкова учил, безсмислено учение. Явно обществото още не е узряло да каже истината. че религията е една отминала човешка заблуда дошла от неуките времена на човечеството.

Този ,който е написал това се хващам на бас че има основно образование.

Винаги съм се чудел... Как мъже могат да се гиздят в толкова странни одежди, да придвижват телесата си с неестествено величие, да си вярват, че са Негови наместници на Земята... И още и куп други крамолни мисли и въпроси... Ех, "Ролекс", Ролекс"... Ще те въздигнат ли глупавите българи до Патриарх...?

Объркал си се- митрополитите не се смятат за наместници на Бога.

Безверниците пак налазиха и те като НИКИТО чакат стотинки. Ники никои не е по голям от БОГ и ти продажнико ще си отидеш в страни мъки, за назидание на другите продажни душици. БОЙКОТ НА ПРОДАЖНИЦИТЕ. НИКОТО го посети КЕНЕФ МЪРТАВ дето не се меси никъде и ето резултата

Ти на мене, аз на тебе ще ту умия ръчичките (да не си помислите, че ще си търкаме гръбчетата). Ба си и държавата, в която всичко се пазари и все се бори с корупцията.

Тоз да не са го изкарали от централния под конвой и маскиран

Помислих,че снимат нов сериал за мафията, а то излезе, че снимката била от нашето ежедневие.

Ама той направо мноо страшен!!! К'ва кола кара?

Каквато му отпуснат.

Чака да пуснат новите модели на Волга и щял да си купи. До тогава ще кара някаква бракма, май Бентли се казва или подобно, не им разбирам много.

Страна като една човешка длан, ама с неограничени възможности! Па щом е заработил за бентли само от свещички, кво ли ще си вземе като стане епископ. Че той по-богат от сливенския тартор.

За да стане Николай патриарх не позволиха на хората от Сливен да си изберат митрополит.

Защо си крие очите? Някак си не излъчва благост и смирение, а повече светско парадиране. От къде му идва кухото самочувствие?

Митрополитите не са излъчватели, а слънчеви очила носят, за да предпазят очите си от слънцето.

Коментари - Епископ Арсений е новият Сливенски митрополит | Днес.dir.bg

Епископ Арсений е новият Сливенски митрополит

Знеполският епископ получи гласовете на 7 от митрополитите, а другият кандидат - епископ Герасим - 5

Обратно в новината

Коментари - Епископ Арсений е новият Сливенски митрополит | Днес.dir.bg

Коментари

Кое е общото между смешниците с расо и брада и Владо Кузов хахахахах - всеки знае.

164 години след Българския Великден, едни николайчовци, негови проксита като Арсений, учили-недоучили богослови, жадни за материални благинки, тщеславни калугери и синодални старци, са напът да постигнат това, което гърци, византийци, фанариоти, комунисти и пишман патриоти поколения наред не успяват - да заличат народното начало в Българската православна църква и съвсем да я отчуждят от своя христолюбив народ!

В България мафията освен държава си има и църква.

Въвеждат новия владика с полиция...

Ххаха, а бе снимката е показателна!!

БПЦ отново стана за смях.. и позор..

Аксиос!

Браво млад човек на върха от тези дърти козели трудно се пробива

Този става митрополит с преврат. Не са зачели гласът на митрополит Йосиф Американски, Канадски и Австралийски. Защо? Не са зачели гласът и на митрополит Григорий като наместник на Патриарха. Защо? Защото преврата инак няма да стане. Ролекса е полудял за власт, иска да става Патриарх. Господ ще му раздаде на него и неговите ролексчета, заедно с оня плъх от Цариград.

щото неможел избора да е онлайн например!! За това неса ги зачели.

Възведен е в архимандритско достойнство от Николай Златното дилдо!

А дали някога е имал вуйчо Владика? Ах кой да я копае тая крива нива

поп мафиот по очите се познава!

Тоя нов епископ на дявола цървули обува!

Сигурно е цункал ръчицата на Боко, за да го изберат. Сега остава да събере мирни заблудени овчици за изборите.

Така става когато трябва да си имате работа с безсрамниси.

Отпред рейбан, отзад дизайнерски очилца вероятно от някой от бутиците, които плащали в дарения вместо наем, физиономиите нагли и арогантни като на снимките на едни "знакови фигури" от 90-те, отстрани полицията охранява, веднага си личат смирението, безсребърничеството, благочестието и т.н. православни ценности, на които се кланят суеверните наивници - православни скотове.

На 37г и ще става митрополит? Та какъв опит и каква вяра има на тази възраст. Трябва да има граница за възрастта за митрополит, поне минимум на 45г. А този Николайчо е НЕДОСТОЕН

Дреме ми. Тези са 2024 г. назад и не мога сметна колко встрани...

А за тези с 200 кюлчета напред дреме ли ти?!

Недостоен.

Никито скоро ще стане еднорък. Няма къде да носи Ролекса. Сигурни иска да е като Пеевски, кардинал в сянка. Сигурно Кенеф Мъртав така ми е наредил.

"групата" от подръжници на Николай се увеличи с 1 бройка !!!! Яков му е довереник /беше в манастира в Баткун/много е явно !!Чак нагло! Уж Николайчо "официално" отрече че ще кандитатира за Патриарх!?!? Боже , УПАЗИ ако се случи !!!!

Разчитайте на господ да ви помогне, ха ха! Не забравяйте да се повлачите на колене, че да не ви прати в ада любимият ви господ!

що ли го пазят уж "светия отец" с полиция не трябва ли миряните да го приветсват. Ощи май един Ролекс

Гледайки тези снимката, за пореден път се убеждавам, че трябва да си атеист !!! Да се кланяш на черен парцал с ролекс, ланци и кола за една торба пари, хайде няма нужда. А в духа на новите традиции, от посолството ще ни назначат и патриарх !!! Още по – странно е, че се доверява на полицията, а не на шефа си !!! Или полицаите са му шефове?!!

Страна като“ една човешка длан“, ама с неограничени възможности! Па щом е заработил за бентли само от свещички, какво ли ще си вземе като стане епископ. Че той по-богат от сливенския тартор !!! А това на снимката, сега мутри ли са, попове или полицаи, не че има някаква разлика?!! Или и трите, дядо попе, дет се вика, че и политици ЧАДО !!!

Чакаме Господ и този да го накаже със златен Ролекс и брониран Мерцедес !!! Че кюрето младо е и педеразливо, както подобава ! Ай, да ви е честито и спокойно, Господ е българин!!! Защото в Булгаристан владеенето на църквата не значи владеене на духовността, а само на сгради и свещоливници !!! Разколът в БПЦ е готов да се осъществи и за миряните в Булгаристан, но пък е перфектен за политиката "разделяй и владей" на ПосолствоТО. Започна новото разделение на БРЦ, което ще изпразни църквата от съдържание! Честито, или КОНГРАЧЮЛЕЙШЪН, както ви се харесва !!!

На православието .Вартоломей предизвиква Вартоломеева нощ за православието и у нас.Николай,Антоний,Доростолския-все безбожници избраха такъв като тях!РУСИЯ ДА ИДВА!

Толкова много коментари и всичките с неправилна цел. Дядо Арсений като човек е нормален. Лошото е, че съвестта му му позволява да стои заедно с владика Николай след съслужението му с разколници. Мисля, че св. Синод е под заплаха да бъде завзет от контролирани от посолството хора. Коментиращите дядо Кирил също не сте прави. Целта на протестите срещу владика Арсений не са в полза на Путин или нещо политическо. Става дума за църковни правила, които съвсем формално не са спазени. Проблемът на всички православни българи след този избор е основно зависимостта от патриарх Вартоломей, който не зачита нашата самостоятелност и се опитва да стане източен папа. Такова нещо е нечувано в Източната Църква! Дано Бог вразуми отстъпилите епископи и скоро се върнат в Истината!

На 37 години ,Дядо Арсений ????? Нали имаше изискване за поне 40 години.На неговите години , дядовци са само от един етнос.

Питам се, защо Галя от посолството натисна да изберем Николай Пловдивски за патриарх? Зщото е украинофил ли?

Понеже живее в Светлина, има нужда от тъмни очила. Елементарно

От кого криеш очите си, с тези черни очила, бе чадо Божие?

Туй е против уроки! Току виж, че разбрали, че в душата му е празно. А може просто да са му се разширили зениците.

Гледам ППТ на Пловдивсата епархи,когато в службите участвува Арсений или чете проповед сменям програмана...

е тва келеме, дето и войник не е ходило ! . келеш 96-и набор ! . т.н. "православие" от 24,02,2022 г е напълно, тотално дсикредитирано ! видяхме му "ценностите" ...и ги виждаме и на тази снимка ! . то, "православието" било мутровидно ве .....било "славие" на бандитите и престъпниците !

Борис

все си мислех че поне тия духовниците няма да я докарат до мутраджийските мурафети. Тия го наобиколили полиция, неговия учител пловдивския дедо ви Ники преди две години на Шипка един в расо зад него плътно със слушалка в ухото. Пловдивквсия се движи с конвой Ауди А8 и джип Тойота все едно се страхуват от Мираните както ги наричат.

Кое ли хапче е "изпил" тоя за да се озове в Вартоломеевата реалност.

Отдавна са тръгнали против Бога, но едва ли ще останат ненаказани

Това на кой геи парад те научиха.

2024-05-26 13:42:19 А всъщност (нерегистриран) В това е коренът на деградацията - отричането от божественото в себе си и ближния си и не-спазването на простичките 10 заповеди. Ако смятате, че тази "религия" ви пречи, значи няма надежда ----------- от дс -бкп и ложите, спазвате ли ги тези 10 "заповеди" или комай точно тях не ги спазвате ...м ???!?!? или май тези %"заповеди" са за овцете ?! самият факт, че тези "заповеди" заповядват, показва, че някой ги е "спуснал" "отгоре" !

Че фашистите от руската ,,православна" църква май скоро няма да дойдат в българия Цигарения патриарх, който е и генерал от кгб - също Българите се радваме

ако ти кажа, че е точно обратното ! . я виж кой е "избрал" този кавал ...самият "николайчо - руский" ! то нещата са ясни !

На какво се радваш, на разпада на държавата , на разпада на църквата, на статуса на роб, втора категория човек, Шенген за да могат държанките да минават без да чакат, но затова пук ще имаме афганистанци, вагони, здравеопазване, образование, храна все втора категория, политици оплетени в схеми за милиарди които отиват в офшорки, политици които вчера бяха Другари, а днес са Господа и зависи когато дойде времето на салфетката къде ще ни разпределят.

Сега ще изперем и Николай и ще настане такъв живот, че само си викам " Дано! "...

Води се целенасочена медийна и религиозна борба срещу Святото Българско Православие. Кой има полза от това? Във ФАЩ издигат Бога в култ, тук западни емисари атакуват мръснишки родната църква. Познавам дузина прекрасни български свещеници, но това свободните медии премълчават, за което им се плаща, сещате се откъде на Запад.

Когато Златното дилдо Николай олицетворява родната църква...

Да, изглежда, че след 3 месеца българската църква ще узакони еднополовите бракове.

Сравнително млад човек и какво голям духовник, доста примитивен индивид. В сегашното време да вярваш в църквата, когато е доказано че е една измислица в минали неуки времена си е направо елементарно пропиляване на живота си. Учил много и какво толкова учил, безсмислено учение. Явно обществото още не е узряло да каже истината. че религията е една отминала човешка заблуда дошла от неуките времена на човечеството.

Този ,който е написал това се хващам на бас че има основно образование.

Винаги съм се чудел... Как мъже могат да се гиздят в толкова странни одежди, да придвижват телесата си с неестествено величие, да си вярват, че са Негови наместници на Земята... И още и куп други крамолни мисли и въпроси... Ех, "Ролекс", Ролекс"... Ще те въздигнат ли глупавите българи до Патриарх...?

Объркал си се- митрополитите не се смятат за наместници на Бога.

Безверниците пак налазиха и те като НИКИТО чакат стотинки. Ники никои не е по голям от БОГ и ти продажнико ще си отидеш в страни мъки, за назидание на другите продажни душици. БОЙКОТ НА ПРОДАЖНИЦИТЕ. НИКОТО го посети КЕНЕФ МЪРТАВ дето не се меси никъде и ето резултата

Ти на мене, аз на тебе ще ту умия ръчичките (да не си помислите, че ще си търкаме гръбчетата). Ба си и държавата, в която всичко се пазари и все се бори с корупцията.

Тоз да не са го изкарали от централния под конвой и маскиран

Помислих,че снимат нов сериал за мафията, а то излезе, че снимката била от нашето ежедневие.

Ама той направо мноо страшен!!! К'ва кола кара?

Каквато му отпуснат.

Чака да пуснат новите модели на Волга и щял да си купи. До тогава ще кара някаква бракма, май Бентли се казва или подобно, не им разбирам много.

Страна като една човешка длан, ама с неограничени възможности! Па щом е заработил за бентли само от свещички, кво ли ще си вземе като стане епископ. Че той по-богат от сливенския тартор.

За да стане Николай патриарх не позволиха на хората от Сливен да си изберат митрополит.

Защо си крие очите? Някак си не излъчва благост и смирение, а повече светско парадиране. От къде му идва кухото самочувствие?

Митрополитите не са излъчватели, а слънчеви очила носят, за да предпазят очите си от слънцето.