Парламентарната група на "БСП за България", на свое общо събрание и с гласуване, взе решение да не се регистрира в Народното събрание. Решението не е еднолично на Корнелия Нинова. На г-н Цветанов му се иска в групата ни да има разцепление, но такова няма". Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на левицата Георги Свиленски по повод твърденията на Цветан Цветанов от тази сутрин.

Темата от председателя на парламентарната група на ГЕРБ бе повдигната тази сутрин по повод Пакта за миграцията. Цветанов припомни, че миналия петък Корнелия Нинова с декларация от трибуната на Народното събрание е поискала управляващите да кажат знае ли някой кой и защо ни е вкарал в Пакта. Председателят на ГЕРБ обаче заяви, че Нинова е щяла да бъде информирана, ако предишните дни е била в Народното събрание. Освен това той попита лидера на БСП дали знае как са гласували нейните евродепутати, като заяви, че те са подкрепили Пакта.

Свиленски обаче обвини Цветанов в лъжа: "Той излъга, че нашите евродепутати са гласували Пакта за миграция. Това е акт на ООН, а не на Европейския парламент. Той се гласува от държавите членки на ООН, а не от евродепутати. По указания на правителството на Борисов, представителят на България го е подкрепил, а външният ви министър Захариева заяви, че той е полезен за националния интерес на България", казва още Свиленски.