"Продължаваме промяната" е намерила част от нужния брой депутати, за да си осигури мнозинство в Народното събрание след напускането на ИТН, похвалиха се от партията.

Вече сме намерили "хора с правилната мотивация да променим България", съобщи в Стара Загора народният представител от ПП Атанас Михнев. Той уточни, че все още не са осигурили всичките необходими 12 депутати, но "вървим в посока на това да осигурим пълно мнозинство".

По-рано бе разпространена неофициалната информация, че 8 от необходимите 12 депутати, вече са подсигурени. Според "24 часа" това са парламентаристи от ИТН, предвождани от вече бившия спортен министър Радостин Василев, който бил против напускането на властта и решението на лидера Слави Трифонов. Той обаче е деветият, тъй като, преди да стане министър на спорта, беше депутат и след оставката би трябвало да се завърне в пленарната зала.

В групата отцепници са изброени организационният секретар на ИТН Виктория Василева, както и Николай Радулов, Светлин Стоянов, Иво Атанасов, Ивайло Христов, Деян Петков, Христинка Иванова и Георги Георгиев.

Пред Dir.bg обаче Виктория Василева категорично отрече да напуска и декларира, че не отговаря на истината присъствието на нейното име в списъка. Потърсени за коментар, Радостин Василев и Николай Радулов не отговориха на обажданията.

Малко по-късно беше изпратена и официална позиция на ИТН, в която партията нито потвърждава, нито отрича разцепването на групата.

"Нямаме представа дали информацията, изнесена в "24 часа", че депутати от "Има такъв народ" ще напуснат групата, е вярна. Не знаем дали е така. Следващите дни и часове най-вероятно ще го покажат", заявяват от формацията.

"Досега депутатите са били лоялни към ръководството на партията и най-вече към своите избиратели. Всички видяхме, че министър-председателят се обърна към групата на "Има такъв народ". Всъщност, той публично демонстрира опит да си пазарува депутати. Има само два начина - с пари или с постове. И дали това е така, ще разберем съвсем скоро", завършва изявлението на ИТН.

Депутатът от ПП Атанас Михнев пък бе категоричен, че не пазаруват народни представители.

"За пазарене не можем да говорим, когато няма цена, нали търговският закон казва, че търговската сделка, като няма цена за дадена стока, е нищожна. Това, което ние пазарим, и това, за което ние се пазарим, са хора с правилната мотивация да променим България, хора с "топките", които да кажат "ние се изправяме срещу мафията", каза пред журналисти бившият привърженик на ГЕРБ.