От правителствената пресслужба разпространиха презентация с акценти от окончателния План за възстановяване и устойчивост. В него са отбелязани насоките, по които ще се работи, както и проекти, които ще се финансират със средства от ЕС. По Плана България трябва да получи над 12 млрд. лв. от бюджета на ЕС.

"Финалната версия на Плана за възстановяване е абсолютно готова. Искам да поздравя всички министерства, които работиха ден и нощ по нея", каза по-рано премиерът Кирил Петков и отбеляза: "Искам да поздравя всички, които работиха толкова много за Плана за възстановяване и развитие - абсолютно всички министерства, които работиха ден и нощ."

В Плана има 4 основни стълба - "Иновативна България", "Зелена България", "Свързана България" и "Справедлива България", като най-голямо финансиране ще получи "Зелена България" - 41,8%. На второ място се нарежда "Иновативна България", следвани от "Свързана България" и "Справедлива България".

Премиерът Кирил Петков е домакин на посещението на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в София на 7 април, четвъртък. В рамките на визитата си се очаква тя да потвърди подкрепата на ЕК за българския План за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

Ето какво предвижда национа... by Nova.bg