Президентът не желае да съдейства да има правителство. Това заяви пред журналисти в Хасково лидерът на БСП Корнелия Нинова, която е на срещи с избиратели, цитирана от БНТ и "Хасково Инфо", в коментар след консултациите с "Демократична България". Тя ги определи като повече от остри и агресивни.

"Мисля, че може да има редовно правителство. Но за мен шокираща е разделителната линия между президента и партиите. Днешните консултации с "Демократична България" бяха повече от остри, повече от агресивни. Отношението на президента към партиите, които го издигнахме и подкрепихме, вече е показателно във война - и с нас, и с ПП, и с ДБ. Това не е добре за страната. Президентът внася агресия и разделителни линии", каза Нинова.

По думите ѝ отговорността е пред всички партии да намерят пътя към редовно правителство и работещ парламент. Според Корнелия Нинова обратното е движение към президентска република с огромни стъпки.

"Президентът обвързва даването на третия мандат с дата за изборите. Той предопределя отсега, че няма да има правителство, което не е негова работа. Негова работа е да връчва мандати. Той не желае да съдейства да има правителство", коментира Нинова.

Тя допълни, че ако от БСП получат мандата ще направят всичко възможно да има правителство. 

Нинова обаче отказа да коментира дата за избори, докато не са се изчерпали първият, вторият и третият мандат. За нея изборът на президента на коя партия ще даде третият мандат ще покаже дали той иска да има правителство или не.