Той каза пред Нова телевизия, че протестиращите срещу правителството хора са смели и не вярват на никого, и с основание. Според него виновни за това са политиците. "Не искаме да виждаме децата си по улиците", каза той и добави, че доверието на хората трудно ще бъде спечелено отново.

„Самите ние в проекта БАСТА сме правили грешки и се надявам да сме се поучили. Има много голяма апатия в обществото - повече от половината българи не гласуват. Опитваме се да създадем алтернатива на апатията",
каза още бившият земеделски министър.

По думите му първо ще предложат за ръководство на партията млади хора, а след това - и нов начин за вземане на решение.

„Обикновено решенията се взимат отгоре. Искаме да направим интернет платформа, в която да се гласува в реално време", обясни Найденов. Според него такива платформи са правени и преди, а БАСТА ще направи платформата, за да се вземе крайното решение като позиция на партията.

„С проекта БАСТА искаме да кажем „стига". В абревиатурата сме обяснили какво означава. Ще търсим членство към Европейската народна партия. Учредяването на партията ще бъде на 22 септември", посочи още Найденов, цитиран от Фокус.

По думите му не е най-важно откъде тръгва партията, а какво ще направи.

В петък бе приета учредителна декларация на БАСТА. "Имаме разговори с действащи депутати от ГЕРБ и те сами се обаждат", заяви бившият народен избраник Емил Димитров.

От БАСТА за пореден път декларираха, че партията няма да се управлява еднолично, като ГЕРБ.

В четвъртък Бойко Борисов коментира, че отцепниците са хора, които са останали извън изборните листи на партията. Според него с новата партия те помагат на БСП и ДПС, но им пожела успех.