През идната седмица ще се подпише коалиционното споразумение между "Воля", партия "Обединена социалдемокрация", Българската социалдемократическа партия и БЗНС "Александър Стамболийски". Четирите формации ще се явят с обща листа за евроизборите, като всяка от тях ще разчита на преференциалния вот. Това обяви в Пловдив икономистът Кольо Парамов, който ще е кандидатът на Обединените социалдемократи за Европейския парламент, съобщи БНТ.

Новото обединение ще търси контакти и с други формации от демократичното пространство, както и с многобройните организации на запасните офицери в България. Целта е да се възроди социалдемократичната идея и тя да бъде представена с нов подход на изборите.

"За да успеем чрез преференцията да се преброим дали има място в България за социалдемокрация, по какъв начин трябва социалдемокрацията да се изяви", каза още Парамов.

Кольо Парамов

Снимка: "Булфото"

Според неговата партия в страната липсват справедливост и солидарност, за сметка на огромното забогатяване на група олигарси и техните близки.

Парамов се обяви за тотална проверка на олигарсите и приемането на директен конфискационен закон,за коренни промени в съдебната власт и в банковата система . Той предупреди, че ако до юли не станем членове на банковия съюз, ще сме закъснели твърде много.