За нула време с джобни средства пратихме 17 провалени политици в девета глуха. Това е истината. Благодаря на всички смели българи и българки, които не продадоха гласа си за 50 лева. Това заяви пред Нова телевизия кандидатът за президент Луна Йорданова, която според официалните данни на Централната избирателна комисия е получила близо 22 000 гласа.

"Официалният ми резултат е 0.8% от гласовете. Но действително, моята информация до този момент, е, че за мен са гласували над 300 000 души у нас и в чужбина. Аз не мога да го докажа, разбира се. Ние се радваме и на тези 21 733 обявени гласа", добави Йорданова, която бе в кандидат-президентска двойка с Иглена Илиева. 

След като бяха обявени официалните резултати от вота на 14 ноември се оказа, че певицата е събрала повече гласове от Волен Сидеров, Валери Симеонов, кандидата на "Републиканци за България" Горан Благоев, кандидата на ВМРО Милен Михов, Боян Расате и Светослав Витков.

"Аз съм свидетел на целия политически театър, който видях с очите си. Той не може да бъде сравнен с всички шоу програми, в които съм участвала. Оказва се, че в телевизионните шоу програми е много по-трудно да играя по сценарии, отколкото целия този политически театър, в който участваме ежедневно. Вкарани сме в едно трагично положение на най-бедната и корумпирана държава, защото нас ни управляват "политически агенти на паралелната държава", така обичам да ги наричам шеговито, без да искам да ги обиждам", заяви Луна.

В отговор на въпрос за кого ще призове да гласуват симпатизантите й на балотажа в неделя, тя сподели, че ще ги призова да не гласуват и да бойкотират вота.

"Аз призовавам хората на бойкот. Тези двама главатари на бандата се готвят да управляват отново задкулисно. Призовавам тези двамата дето се борят да ни управляват. Румен Радев така като го погледнете прилича ли ви на гений? А ония там как му беше името бойковиста - той прилича ли ви на гений?", пита Луна Йорданова.

Тя бе категорична, че остава в политиката.

"Това беше само за загрявка. Ние се нуждаем от движение за контрол над властта с инструмент за отзоваване. Ние знам как ще се случи това, но ние си искаме да си ни командарят 240 мишлета.", категорична бе певицата.

 

 

ВИЖТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ВОТ НА ЖИВО С DIR.BG!

За да анализират първите официални данни от екзитполовете, реакциите на двамата кандидати за президенсткия пост, както и тези на политическите лидери, от 19 ч. на 21 ноември в извънредното издание на видео подкаста "Директно в новините" гостуват социологът журналистите Явор Дачков и Владимир Йончев, социологът Васил Тончев и политологът Иво Инджов.

ГЛЕДАЙТЕ ИЗВЪНРЕДНОТО ИЗДАНИЕ на "Директно в новините":