Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов анонсира коя е датата, на която заплаши, че ще вдига револция и ще щурмува парламента заради COVID-ограниченията и сертификата. В пост в социалната мрежа той анонсира, че е избрал за раздаване на възмездие 12 януари 2022.

"Няма смисъл от повече излишни приказки. Казали сме всичко, което има да се казва - време е да се действа. В този ред на мисли 12 януари ми се струва добра дата за началото на нашето възмездие над престъпниците", написа Костадинов.

В навечерието на ваканцията на депутатите лидерът на "Възраждане" заплаши, че ако не се премахне зеленият сертификат, той, заедно с депутатите от неговата формация, ще пуснат свободно хората да нахлуят в парламента.

Той настоя още правителството да затвори границите за западни държави с бум на заразата. Той обаче уточнява, че трябва да се допускат сънародниците ни, които искат да се приберат в България.

"Преди седмица мин.-председателят Кирил Петков се закахъри, че страната ни можела да се превърне в ковид-гето, заради ниския процент ваксинирани хора. Само че статистиката в момента показва съвсем различно нещо - при нас случаите намаляват всеки ден, докато в Западна Европа, където повече от 80% са ваксинирани, грипът отново избухва. Това, разбира се е нормално за грипа по това време на годината, но все пак да не се отклонявам:)", констатира лидерът на "Възраждане".

"Ето защо днес Възраждане ще поиска от правителството да затвори границите на България за гражданите на ковид-гетата Франция, Нидерландия, Великобритания и други подобни свръхваксинирани концлагери. Изключение ще се прави само за български граждани, които желаят да се евакуират от тези заразни гета и да се приберат на сигурно място в Родината", настоява Костадинов.

Той разкрива още, че не вярва премиерът Кирил Петков да го направи, но било важно българските граждани да видят какво трябва да направи един управляващ.

"Ясно ми е, че Петков това няма да го направи, но все пак сме длъжни да го предложим, за да знае нашият народ какво би сторил един български управляващ, ако зависеше само от своите избиратели и следваше само българските интереси, а не зависеше от чужди посолства и не изпълняваше чужди заповеди", обвинява още лидерът на "Възраждане".