Лидерът на "Възраждане" обяви още веднъж заплахата си за народни бунтове срещу зеления сертификат и ваксините, ако правителството не преосмисли решението и не отмени зеления сертификат до първата седмица след Нова година. Този път Костадин Костадинов го направи в декларация от парламентарната трибуна.

От "Възраждане" сме против задължителната ваксинация, тя трябва да е само доброволна. Категорично възразяваме и срещу поставянето на експериментални течности на деца, за което пропагандира държавната машина, каза Костадинов.

"Търпението ни се изчерпа", предупреди той. "Даваме възможност в най-кратък срок на правителството да отмени сертификатите и мерките до първата работна седмица на януари. И да не се посяга на децата на България. Ако и след това не е премахнат сертификатът, ние ще призовем българския народ да превърне демокрацията от представителна в пряка", закани се лидерът на "Възраждане". Костадинов обеща, че ще депутатите му ще пуснах хората да нахлуят в парламента през вратата му.

"Това е директен призив за насилие, нахлуване в НС и натиск, това е недопустимо", реагира зам.-председателят на НС от БСП Кристиан Вигенин. Той призова депутатите да се въздържат от подобен език в НС и извън него, защото са избрани да творят закони, но не и да призовават към насилие. Вигенин отправи забележка към парламентарния председател Никола Минчев, че не е санкционирал Костадин Костадинов за подобно изказване и неприемлив език.