Лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова свиква извънредно заседание на Изпълнителното бюро на партията и парламентарната група. Това обяви самата тя в социалната мрежа, след като стана ясно, че страната ни гони 70 руски дипломати, без да е имало общо решение на Министерския съвет.

"Днес свиквам съвместно заседание на Изпълнителното бюро на БСП и парламентарната група на "БСП за България", за да решим как да продължим", написа Нинова във Facebook. 

Малко по-рано лидерът на БСП изрази и позиция относно изгонените 70 руски дипломати заради "несвойствени действия".

"Решението да бъдат изгонени 70 руски дипломати е безпрецедентен акт в българската дипломация, който ще има дългосрочни последици. То не е вземано от Министерски съвет, нито на коалиционен съвет. БСП категорично не е съгласна с това решение, който и където и да го е взел", подчерта Корнелия Нинова.

Зам.-председателят на БСП по международната дейност - Кристиан Вигенин предупреди, че кабинет може и да не се сформира.

"Още ми е трудно да асимилирам новината. Изгонването на 70 руски дипломати, които трябва да напуснат България за 3 дни, е израз на шокиращо неразбиране и на външната, и на вътрешната политика. С подобни крайни демонстративни мерки е напълно неприемливо да се ангажира министър-председател в оставка", коментира депутатът във Facebook.

Вигенин намекна, че БСП може и да не участва в сформирането на ново правителство.