Продължавам да мисля творчески върху предложението на Волен Сидеров да подам оставка, решението ще кажа във вторник. Това каза вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пред bTV.

Той разказа как премиерът Борисов е реагирал на оставката на Валери Симеонов.

"Попита го дали има идея която кой ще го замести. Нямаше, то и не е обсъждана. Не се опита да го разубеди, Симеонов си беше взел решението сам", каза лидерът на ВМРО. Според него, когато не можеш да се изразяваш правилно, по-добре е да мълчиш. "Език мой, враг мой", така определи министърът на отбраната думите на Валери Симеонов и Петър Петров от НФСБ към майките.

Каракачанов характеризира и предложението на коалиционния си партньор Волен Сидеров да подаде оставка от поста в правителството.

"То е творческо предложение. Цяла нощ мислех върху него. Продължавам да мисля творчески. Коалиционните въпроси не е редно, дори да са дискретни, творчески, да ги обсъждаме пред медиите. Ще настоявам във вторник на коалиционен съвет да разгледаме това творческо предложение и ако прерасне в подобна идея, дискретна или не, няма проблем да си подам оставката", каза лидерът на ВМРО.

Той посочи, че ангажираността му като министър на отбраната е отнемала почти цялото му време. "Работих година и половина по 10 часа на ден, нямах време за творчески разсъждения. Ако е по-творческо да си подам оставката, с удоволствие бих го направил", каза още той.