Вчера не присъстваха на Архангелова задушница, защото бях във военна болница. Имам две дискови хернии и вчера те се обостриха. Дископатията е опасно нещо. Вчера се тиражираха фалшиви новини, че съм бил в прединфарктно състояние, че съм криел съм се от въпроси за акцията в ДАБЧ. Виждате, че днес съм тук и съм готов да отговарям на всякакви въпроси.

Това каза пред Канал 3 вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. "Атакуват ме по много причини. Преди няколко дни пак се тиражираха фалшиви новини. Разбрах, че годеникът на малката ми дъщеря, щял да се занимава с модернизацията на армията. Аз имам само една дъщеря и нямам малка дъщеря. Моята дъщеря е щастливо омъжена. Не си нося пистолета, защото нямам намерение да се гърмя, но ако някой прекалява с клеветите за мен, ще го гръмне съдът. Вече съм се задействал по тази тема. Никой не ми се извини за доносите и лъжите по мой адрес. Тази седмица един политически ренегат разпространи и претопли твърденията на една госпожа, която не спира да пише доноси по мой адрес. Тази госпожа също се появи в една телевизия и не спря да говори лъжи. Тези атаки обслужват политиката на държавицата Македония, която продължава да мачка българите там", разкри Каракачанов.

"Катя Матева е уволнена защото не е спазвала и изпълнявала законите, а не по политически причини. Тази госпожа е прикрила преписки и е отказвала да даде българско гражданство на наши сънародници с напълно редовни документи. Това може да се докаже много лесно. Не е вярно, че сме проявявали апетити към ДАБЧ. Досега ВМРО е имала двама представители начело на агенцията. Петър Харалмпиев е предложение на ОП и аз съм се съгласил с неговата кандидатура, но той не е член на нито една партия от коалицията. Той е представител на гражданската квота на ОП", обяви министърът на отбраната.