ДПС призова за редовен кабинет с ясен план на действие до местните избори. От партията констатираха, че компромисът е възможен и е налице мнозинство, което да се обедини около важните приоритети, само трябва политиците да седнат на масата и да преговарят за политики. 

"Днес е факт - изборният резултат възпроизведе сходна на структурата, като на предходните четири парламента. И обществото отново е объркано от неадекватното поведение на голяма част от политическите субекти, заяви в политическата декларация от името на ДПС Мустафа Карадайъ.

И той, като ГЕРБ, подчерта, че посланието на избирателите е ясно - политиците да седнат на масата и да си говорят. Нито една политическа сила не е в състояние да управлява сама, констатира и лидерът на ДПС.

Компромисът е възможен, категоричен е Карадайъ. За целта всички политически лидери да пристъпят към диалог и всеки да очертае приоритетите и политиките, за достойното евроатлантическо бъдеще на България, призова той.

Не е необходимо да заложим на срещи пред камери, а на начертаване на ясни задачи със срокове. Не рейтингът, а резултатите ще бъде условие за успех пред хората, категоричен е лидерът на ДПС.

"Има ли време за това? Категорично да. Нужно е само да проявим отговорността, която се изисква от нас, да надскочим собственото си его, партийното, и постоянно да работим за хората и за общото благо на обществото. Приротитетите на държавата и обществото да станат приоритети и за нас. Дневният ред на хората да стане дневен ред и за нас", апелира Карадайъ.

Той добави и приоритетите - влизане в Шенген и еврозоната.

"Ние от ДПС винаги сме били честни пред себе си, пред избирателите си и пред цялото общество. Готови сме за диалог в името на гражданите", подчерта той. И добави, че ДПС винаги поставя държавните интереси над партийните.

"Ясно може да се открои мнозинство, което иска да сме част от ЕС и НАТО, иска живот по европейски стандарт. Мнозинството от българските граждани не иска нови предсрочни избори", смята лидерът на ДПС, като предупреди, че това ще задълбочи политическата криза.

"За всичко това е нужен редовен кабинет с ясни приоритети и план за действие. Срокът на действие на този кабинет трябва да е много ясен - организацията и спокойното провеждане на местните избори", каза лидерът на ДПС.

"Призовавам всички партии за разум, отговорност и диалог", обърна се към политическите сили Мустафа Карадайъ.