"Не случайно избрахме Деня на независимостта, за да обявим кандидатурата си за президент и вицепрезидент. Това беше символичен знак, че за нас независимостта е основна ценност и поради тази причина се издига моята кандидатура и тази на адвокат Елена Гунчева", това заяви тази сутрин по NOVA лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов, който вчера не присъства на пресконференцията, на която кандидатурата му беше обявена.

"Искаме България да води независима политика и да се промени изцяло политиката на страната ни", категоричен бе той.

Костадинов смята, че има шансове да стигне до балотаж и дори да бъде избран, но оставя думата си ще кажат българските избиратели.

"Ако не сме на балотаж, ще оставим нашите избиратели да решават. Аз не виждам никаква разлика между кандидат на ГЕРБ и кандидат на Радев. Самият факт, че аз съм кандидат за президент е показателен за оценката ни за мандата на Румен Радев. Няма разлика в политиката, която провежда той и тази на кабинета на Борисов", подчерта той.

Според "Възраждане" президентът не отстоява националните интереси. От формацията посочиха като основна причина, че продължава политиката за въвеждането на еврото, което определят като отказ от фискален и национален суверенитет.

Сред аргументите на партията са и и това, че Радев бил продължил политиките на Борисов по отношение на затварянето на въглищните централи, купуването на американските F-16 и налагането на същите противоепидемични мерки.