"Гласуването за отстраняването ми мина с безпрецедентен натиск, с агресия, с мутренски похвати. Заседанието на парламентарната група протече по един абсурден начин. Нинова дойде със закони, с устав, с документи от ЦИК, подготвена, за да се състои някакъв нормален разговор."

Това заяви в предаването "Тази сутрин" по bTV независимият депутат Калоян Методиев.

"В крайна сметка нахълтаха, буквално - така нареченото ново ръководство в лицето на Борислав Гуцанов и Атанас Зафиров заедно с още няколко човека - агресивни, реваншистки настроени. Опитаха се да не подлагат на гласуване оставането ми в групата. Не можаха да кажат с какви аргументи искат да бъда изключен", обясни той.

"Започва гласуването - Гуцанов обикаля цялата зала, приближава се до депутатката от Шумен и вися надвесен над нея прав през цялото време. Това, което направиха е противозаконно. Вчера в парламента беше нарушена Конституцията. Не е имало такъв случай в историята. Те го направиха мутренски. Депутатката от Шумен гласува пред 20 човека под натиск, насила", каза още Методиев.

"Това беше заседание на парламентарна група, което трябваше да се проведе по устав, решение на ЦИК, закони. Нинова им каза няколко пъти да си запазят достойнството. Тя се държа изключително достойно. Те бяха като озверели, мутренски настроени. Пред асансьорите бяха домъкнали едни татуирани, мускулести мъже - все едно бяхме в мутренско събрание", коментира независимият депутат.

По думите му всичко е било подготвяно с месеци.

"Имало е строен план да се срине на изборите БСП, за да я вземат, защото не могат да я бутнат през популярния вот. Защото хората я харесват. Ние сме били на събрание и в "Надежда". Освиркаха си ръководствата там, които са инсталирани там", каза още той.

"Страх ги е от мен и ме мразят - не за друго, а защото задавам въпроси. Откъде бяха парите на Ваня Григорова за предизборната кампания в София? Кой ги даде? Този въпрос ги взриви. Питам ги как може общинският съветник Паргов с 1000 лева заплата да кара последен модел автомобил и да има шофьор? Как Кирил Добрев има всички поръчки в държавата на кметове на ГЕРБ, говорим за милиони ритли гориво. Откъде? Как всички прокуратури и съдилища в страната се зареждат само от Кирил Добрев. Бизнес крилото си мисли, че ще ми затвори устата. Но всъщност ми направиха услуга", допълни Калоян Методиев.

Той смята, че Румен Радев е заложил няколко групи вътре в БСП и иска да превземе партията отвътре. Калоян Методиев отбеляза като лъжа, че Корнелия Нинова е нарушила устав на Изпълнителното бюро на БСП затова от кой МИР да бъде депутат. Самата Нинова му предложила второто място в листата за 25 МИР София.

"Моята лоялност остава към Корнелия Нинова и към депутатите около нея - Георги Свиленски, Иван Ченчев, Христо Проданов. Групата, която взе властта, са некомпетентни и неморални", каза още той.

Калоян Методиев отсече още, че Кирил Добрев и Георги Гергов са организаторите на "Продължаваме промяната".

"Момчетата дойдоха от никъде. Кой мислите, че им прави комисии, структури, регистрации? Това е сложна организация. Казвам го на базата на абсолютни факти, разговори и назначения", каза той.

Методиев добави, че част от депутатите от парламентарната група на БСП са готови да подкрепят втория мандат за съставяне на правителство с ДПС.