Депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев допусна, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов може да върне мандата за правителство, който ще му връчи президентът в понеделник. Борисов вече обяви, че ще предложи кабинет на малцинството, но според Михалев той е в безизходица, притиснат, по думите му, от лидера на ДПС Делян Пеевски.

"Най-слаб и плачещ изглежда сега Борисов. Защото ще бъде свършен, ако направи правителство с Пеевски, ако не направи, ще бъде довършен. Той е в тупик, няма избор. Няма да се изненадам, ако мандатът бъде върнат празен", коментира членът на партийното ръководство на ДСБ в студиото на БНТ.

"Той няма друг проблем, освен Пеевски, който го е хванал здраво и го е притиснал до стената. Готов е да сключи всякакви примирия и съюзи в страха си от Пеевски", каза депутатът от ПП-ДБ по повод снайперистите, които пазят дома на лидера на ГЕРБ и в отговор на въпроса дали той се е сближил с президента Румен Радев. Според Михалев "за Радев и за Пеевски Борисов е пътник".

"Той е една отминала ера, която ще бъде изчистена от терена", каза по адрес на бившия премиер народният представител от ПП-ДБ.

Той коментира отстраняването на представители на неговата коалиция в местната власт и от други властови постове с чистка, която извършвали ГЕРБ и ДПС през съда.

"Когато ГЕРБ и ДПС губят избори, единственото решение, което те намират е по другия начин - да отстранят победителите в тези избори, т.е. кандидатите, които ние сме излъчили, чрез съд и прокуратура, техните силови инструменти", каза в студиото на БНТ новият стар депутат Стоян Михалев от ПП-ДБ.

"Защото правосъдната система е завлядана видимо от Кой. Един човек превзема държавата, първо превзема партията си. Един човек се опитва да погълне цялата държава, но той трябва да знае, че тя ще му приседне", отправи заплаха към Пеевски депутатът от ДСБ.

Той обвини още лидера на ДПС, че "си изяжда отвътре цялата партия ДПС", така че няма да пожали и ГЕРБ". В същото време Михалев категорично отрече да има напрежение вътре в коалицията - между ПП и ДБ.

По повод отказа на президента да води българската делегация на срещата на върха на НАТО след дни заради несъгласие с някои текстове относно поемане на антажименти към Украйна, Михалев обвини Радев, че не зачита основния закон на страната.

"Радев не зачита българската Конституция, никъде не пише, че той трябва да я създава външната политика, той трябва само да я представлява. Той обаче не зачита българската Конституция и казва - "аз имам друго мнение", коментира депутатът от ПП-ДБ по повод факта, че външната политика се формира от изпълнителната власт, а не от президента.