Това съобщиха от пресцентъра на формацията. В контактната група на Патриотичния форум /ПФ/ ще участват Полина Карастоянова, Силвия Трендафилова - член на Политическия съвет на коалицията, и Искрен Веселинов.

ПФ предлага да има кръгла маса на 19 октомври по приоритетите на бъдещо правителство на националното спасение.

Според коалицията сред основните задачи на правителството на национално спасение са отстраняване на ДПС от властта, възраждане на икономиката, ревизия в енергетиката, бюджетни реформи, демографска програма за спасяване на нацията по подобие на приложената във Франция, която в рамките на 10 години решава същите катастрофални проблеми, както и цялостна образователна реформа.

След като в два поредни дни преговорният екип на ГЕРБ проведе разговори с представители на БСП и след това на ДПС, на 15 октомври в зала "Запад" консултациите ще са с представители на реформаторите. От 13 часа в сряда Цецка Цачева, Менда Стоянова и Румяна Бъчварова ще запознаят колегите си от десния спектър с 18-те приоритета на ГЕРБ и ще опитат да намерят сходни позиции за съставяне на кабинет на малцинството, предаде БГНЕС.

Първоначалните намерения на партията на Бойко Борисов беше преговорите да започнат първо с РБ. Но след като от Реформаторския блок бяха излъчени противоречиви послания – от това, че не искат Бойко Борисов да стане премиер до приемането на неговата кандидатура за такъв, партията на Борисов реши да проведе консултациите с политическите формации в последователност според броя на депутати, които имат в 43-ото НС.

Впоследствие Радан Кънев призна, че поставянето на предварително условия относно бъдещото участие на Борисов във властта е било грешка. Друг лидер на коалицията, Божидар Лукарски, заяви, че говоренето анти-Борисов било само предизборен трик.

До момента и с БСП – Лява България, и с ДПС не бяха постигнати никакви договорености за евентуална подкрепа на правителство на малцинството, каквото иска ГЕРБ.

След консултациите с РБ преговорният екип на ГЕРБ ще има консултации с Патриотичния фронт, България без цензура, Атака и АБВ.

Анкета: С кого да се коалира ГЕРБ?