Идеологът на "Величие" Ивелин Михайлов обяви на среща в Разград тази вечер, че в четвъртък парламентарната група ще направи опит да изключи от редиците си председателя си Николай Марков и зам.-председателката Виктория Василева.

Ако не успеят в начинанието, то групата ще се разпусне и депутатите й ще останат независими. 

Новият обрат в отношенията идва на фона на единното гласуване на всички 13 депутати от парламентарната група против проектокабинета на ГЕРБ и в ден, в който за първи път от доста време нямаше отправяне на взаимни обвинения през социалните мрежи или през медиите.

До новите закани за раздяла се стига, след като веднъж вече Ивелин Михайлов се извини на обвинените петима депутати, после отново ги нарочи в сключване на сделка с ГЕРБ, след което с вчерашна дата самият Марков обяви, че "Величие" е само и единствено личността Ивелин Михайлов и той не желае да бъде свързван с тази партия, както и че няма да участва в нейните обществени прояви.

"ПП "Величие" е само и единствено господин Ивелин Михайлов и неговата псевдо икономическа групировка от сламени и зависими хора", написа преди ден в профила си в социалната мрежа Марков.

Въпреки че самият Михайлов обясняваше преди дни как петима-шестима депутати, начело с Марков, ще се отцепят и ще подкрепят кабинета на ГЕРБ, защото са договорили сделка, днес разцепление в гласуването на групата нямаше.

"Ние сме предприели мерки, те ми се обадиха тези, които спазват това, което сме обещали на хората. Ако утре не успеят да махнат полковник Марков и Виктория Василева, ще разпуснат групата, за да могат да работят като независими депутати, защото можем да свършим работа. Иначе цялата работа се забива", заяви Михайлов.

И описва образно от какво се ръководят неговите депутати в решението да отстранят Марков и Василева.

"Ако видим, че ръката загнива, я режем. Трябва да стане до чисто и да действаме", обясни той.

От думите на Ивелин Михайлов по време на срещата, излъчвана в YouTube и продължила час и половина, става ясно, че днес между двете крила отново е имало скандал в парламентарната група. Идеологът на "Величие" обвини и за него председателя на ПГ Николай Марков и заместника му Дарин Георгиев, че крещяли на пет жени, депутатки.

"Днес не прави чест на полковник Марков и на Дарин Георгиев да ходят да викат на жени, да се мъчат по някакъв начин да ги сплашат със смърт и някакви други неща. Това не е присъщо на мъжете", каза на срещата Михайлов, но не обясни за какво е бил скандалът между мъжете начело на групата и народните представителки.

Идеологът на "Величие" отново призова Марков и Василева да напуснат парламента и да освобядт място за следващите депутати.

"Да дадат на други, да не стават такива циркове", добави Михайлов. Той обясни, че има решение на партията Марков и Василева да напуснат всички парламентарни постове и обеща, че ще бъдат изключени от партията. И двамата обаче не са партийни членове, за да се случи това.

На въпрос кога ще пусне записите, на които Марков го е заплашвал с физическа ликвидация, Ивелин Михайлов каза, че не възнамерява да го прави, за да не иде на съд. 

"Ако пусна записите, могат после пак да ме съдят за нещо и не ми се занимава", отговори той на своя симпатизант. 

И обясни на публиката, че в парламента нищо не може да се направи, ако имаш само 100 депутати - трябва да правиш само компромиси, затова на "Величие" им трябват 150 народни представители, обяви Михайлов.