Часове след като Николай Марков призова основателя на "Величие" Ивелин Михайлов да се извини за твърденията си, че има "пробити" депутати, които ще подкрепят кабинет на ГЕРБ и че групата се разпада, идеологът на партията и собственик на Исторически парк се извини, като направи това в интервю пред БНР

"Извинявам се и на полковник Марков, и на цялата Парламентарна група на партия "Величие". Като редови член на партията аз вярвам в тях. Обещали сме на хората, аз съм като гарант", каза Михайлов и добави: "Ето, извиних се!".

По-рано Николай Марков обяви пред журналисти: "Направих лична среща с него и депутатите и го попитах пред всички дали има данни, които може да предостави на мен, на медиите или на прокуратурата за подобни въздействия, обясни Марков. Той открито каза, че няма. Това ми дава основания да поискам извинение, за да можем да продължим".

Ивелин Михайлов подчерта, че е съгласен с политическите позиции на Николай Марков: "Аз съм обикновен член на партията. Всички хора в България биха подкрепили едно правителство, когато то излезе ясно и прозрачно. Да се каже какъв е планът за развитие на България. Искам да видя плана", заяви той. 

"Искам да се извиня на ПГ на партия "Величие" и полковник Николай Марков, ако по някакъв начин съм ги засегнал, вкарал съм в редиците им някакво разцепление или пък съм подал неправилен сигнал към медиите, всички наши привърженици", каза Михайлов и в нарочно изявление на фейсбук страницата на партията.

"Правя всичко това, защото видях, че полковник Марков е помолил за това нещо и искам да кажа, че като член на партия "Величие", като българин, който е участвал и в предизборната кампания, много ясно е чул посланията, които са отправили, и за които също аз съм бил гарант", посочва Михайлов. Вярвам в тях, че те ще изпълнят това, което са обещали на всички нас, и първото нещо, което ще се случи, е да видим справедливост в България, да видим, че този корупционен модел, в който законът не се прилага, а не да се правят нови законопроекти, ще бъде прекъснат, и всеки един от нас ще може да се радва на равноправие, коментира Михайлов.

Извинявам се за това, че съм ви обидил, вярвам във вас и очаквам резултатите", заяви Михайлов.