Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов назначи Цветан Петков и Евгени Генчев за членове на Съвета на директорите на "Автомагистрали" ЕАД. Предстои промените да бъдат вписани в Търговския регистър, съобщава пресцентърът на МРРБ.

Петков и Генчев са служители на "Автомагистрали". Петков от три години е директор "Инфраструктурно строителство", а Генчев е главен инженер на дружеството и в последните три години и половина е директор "Експлоатация и поддръжка".

"Възлагам на новото ръководство да се погрижи честно и отговорно, при спазване на строга финансова дисциплина, за интересите на дружеството, респективно - на МРРБ и държавата. Най-неотложната задача, която им поставям, е да ускорят работата по двата приоритета на министерството - доизграждането на автомагистрала "Хемус" и на скоростния път "Видин - Ботевград", обяснява вицепремиерът.

Вчера уволнената от поста директор на "Автомагистрали" Десислава Христова обяви, че "задкулисието се връща през задния вход". Тя описа серия от събития, които според нея сочат, че рокадите на върха в дружеството се правят в полза на частна фирма.