Димитров изтъкна, че лично той насърчава идеята за впрягането на общи сили за победа в изборите за столичен градоначалник, предаде БЛИЦ. “Началото на разговорите между СДС, ДСБ и ГЕРБ бе вчера. Насърчавам ги, защото трябва да има единение по важни въпроси като този със столицата София. Все още не мога да кажа дали ще се стигне до обща кандидатура или само ще подкрепим избора на ГЕРБ. За нас най-важното не е да получим конкретен пост. Имаме условия за управленската програма, като например построяването на завод за преработка на отпадъците”, каза Димитров. Той добави, че повече яснота ще има, след като ГЕРБ обяви официално името на своя кандидат. Очаква се това да бъде Йорданка Фандъкова.
Мартин Димитров коментира и антикризисните мерки, обявени от правителството на Бойко Борисов. Според него това е правилен ход, но ще се превърне в полезен, когато се стигне до конкретни законопроекти. “Ние вече сме внесли 10 такива, остава да бъдат подкрепени”, обяви синият лидер. Той изтъкна още част от предложенията на Синята коалиция за антикризисни мерки – например подкрепа за по-бързо връщане на ДДС. "Трябва да има намаляване данъка на търговците, а днес парламентът ще гледа намаляване капитала на дружествата. Най-трудно ще бъде тази зима. Едното от най-важните неща за справяне с кризата е връщането на европейските фондове. Другото важно нещо е да се вземат мерки по отношение на запасите на природен газ", коментира Димитров.
По отношение на доклада на икономистите за президента Димитров изтъкна, че в него е написано всичко, което не трябва да се прави, предаде БГНЕС. В този смисъл докладът е много полезен, допълни той. Синият лидер даде за пример един текст на авторите, които отбелязват, че мнозинството от икономистите не подкрепяли тяхната идея за рефинансирането от БНБ на търговските банки, което по думите на Димитров, означава падане на валутния борд. Според лидера на СДС политиката на предишното управление е била безобразно харчене.