Канал на "Фокс нюз" във Финикс, Аризона, излъчи срещата между премиера Бойко Борисов и американския президент Доналд Тръмп, превръщайки българския министър-председател в лидер на друга държава, съобщава "Дневник".

"Премиер на Белгия" - това е надписът, който се появява в началото, докато канал "Фокс 10 Финикс" предава коментарите за медиите, които правят Борисов и Тръмп в Овалния кабинет.

Надписът е свален, докато Тръмп говори пред медиите. Малко след втората минута се появява, но този път грешката е оправена - "Министър-председателят на България посещава Белия дом".

В записа, качен на платформата "Ютюб", грешката също е оправена.

След срещата си в Белия дом, продължила около два часа, премиерът и американският президент подписаха рамка за стратегическо партньорство и направиха съвместно изявление. Не с всеки се подписва такъв документ, отбеляза пред журналисти премиерът Борисов.  Договореностите покриват сферите на икономиката, IT технологиите, образованието, отбраната, свободата на медиите и върховенството на закона, посочи премиерът Бойко Борисов.

Отдавна не се вълнувам от такива срещи, защото не ми е за първи път да съм в Белия дом, каза Борисов след разговорите. Мисля, че на следващата среща ще обсъдим отпадането на визите за България. В САЩ гледат на България като на много праволинейна държава, която има общи ценности с Америка, посочи Борисов. Убеден съм, че Доналд Тръмп ще дойде в България, каза още премиерът.

Официалното посещение на Борисов в САЩ започна с церемония по поднасяне на венец на Мемориала на незнайния воин в националния гробищен парк Арлингтън. След това българският премиер се срещно с вицепрезидента на Националния демократически институт Шари Браян и с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг.