За нас изпълнителната власт е напълно блокирана и не е в състояние да упражнява функциите си, заяви Драгомир Стойнев в декларация от името на ПГ на "БСП за България" от парламентарната трибуна.

Искането ни за изслушване на вицепремиера Валери Симеонов беше заради необходимостта институцията, която той представлява, да бъде заставена да покаже дали е адекватна на кризите, в които се намираме, заяви Драгомир Стойнев.

Валери Симеонов е продукт на един маниер в политиката, който превърна институциите на държавата в противници на народа, който превърна избраните да служат на народа в господари деребеи, които паразитират на гърба му, каза още Стойнев. Тук не става дума за личен цинизъм и възпитание, тук имаме израз на държавен цинизъм по отношение на гражданите и затова са отговорни и политическите алхимици от ГЕРБ, заяви депутатът от БСП.

Държавата трябва да бъде изчистена от този циничен и унищожителен управленски похват, хората са коректни към държавата си и е най-нормално да очакват и тя да бъде адекватна в отговорностите си към тях, посочи още Драгомир Стойнев. Необходими са нови избори и смяна на модела на управление, това е нашата категорична партийна позиция, декларира той. Според него гражданското недоволство е близо до предел, зад който това управление губи своята легитимност.

БСП иска да извърви пътя към изборите демократично, зачитайки парламентаризма и чрез прозрачни действия, заяви Стойнев. Ние следваме политическите си отговорности и не приемаме никакви обвинения за използване на протестите, посочи той.