Със свое решение от днес Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди социалния министър Деница Сачева за областен координатор на ГЕРБ-Добрич, съобщиха от пресцентъра на партията.

Тя поема поста от досегашния областен координатор Пламен Манушев - депутат от управляващата партия и вицеадмирал от Военноморските сили. 

Изпълнителната комисия на ГЕРБ благодари на Манушев за работата и пожела успех на Сачева по поставените цели, се казва още в лаконичното съобщение, в което не се уточнява какви са причините за рокадата.

Миналата година Манушев заяви, че е готов да подаде оставка като областен координатор след резултата на областта она провелите се европейски избори, ако такава му бъде поискана.

"Положихме усилия, но явно не успяхме да се преборим с БСП. Традиционно са силни из областта, из селата. Има около 250 села. Опитахме се, но това е правото на ръководителя на партията, лидера, ръководството - ако не е доволен от някого - да му поиска оставката. Не са ми я искали, но съм готов да я подам", коментира тогава той, но така и не се стигна дотам да напусне поста.

Пламен Манушев беше кандидат за вицепрезидент на ГЕРБ в двойка с Цецка Цачева на изборите през 2016 година. 

Кадър от bTV