Това казва бизнесменът Александър Сталийски в интервю за "Стандарт" в отговор на обвиненията на банкера Цветан Василев, че го е рекетирал. Според него двамата са били добри приятели през годините, но банкерът го е предал на два пъти.

Преди дни в интервю Цветан Василев обяви, че Сталийски го е изнудвал да му дари дялове от фирми и след това да му ги изкупи обратно за милиони. Става въпрос за Дунарит и „Авионамс“. Той го нарече и "събирач на пари на Борисов", намеквайки, че именно премиерът е наредил този рекет.

Ден след това Борисов се закани да съди клеветниците.

Според Сталийски Василев говори неистини за него, защото знае, че не говори пред медиите и е смятал, че няма да се защити.

Ексдепутатът призна, че е бил гост в къщата му в София, гостувал в къщата му на морето - в Созопол. Василев също му е идвал на гости.

Имам странното усещане, че той умишлено пропусна да сподели за многократните ми посещения в личния му кабинет на 12-ия етаж в сградата на "Цар Борис III" 159. Там ние обсъждахме с часове, на "по питие или няколко питиета" - както обичахме да се изразяваме тогава - много теми, като спорт, актуалната политическа ситуация в държавата в особено пикантни детайли. Но за разлика от редовите посетители, които се записваха на входа и минаваха през сериозна охрана и детектори, аз винаги влизах през гаража на сградата, използвах неговия личен ВИП вход и асансьор. Вероятно по тази причина моето име не се появи в списъците с посетители на Василев, разказва Сталийски.

Сталийски разказа и за подаръците, които двамата са си подарявали.

Нека каже - часовникът, струващ десетки хиляди левове, който ми подари за рождения ден, рекет ли беше? Столът зад бюрото му в КТБ, който по-късно зрелищно беше изнесен от кабинета му в банката, бе подарък от мен за един от рождените му дни. Изнуден ли беше да стои години наред на него?, попита риторично Сталийски.

Според Сталийски отношенията му с Борисов били развалени заради него и ТВ7.

Доказателство за това е, че не на мен се обади да го заведа в гаража на Борисов. Разбрах за тази среща от медиите. След "Костинбродската афера" през 2013 г., бях заподозрян от Борисов, че съм взел участие в острите атаки и кампанията срещу ГЕРБ и личността му, в цирковете пред къщата му в Банкя, че съм част от кръга "ТВ7". Все пак много от техниката, която ТВ7 използваше, бе отдадена под наем от нас - "Ноу Фрейм Медия". Прословутият дрон, пуснат над къщата на Борисов, беше част от тази техника. Аз наистина бях част от кръга "ТВ7", доколкото защитавах икономическите и финансови интереси на семейния ми бизнес, които не отричам, казва Сталийски.

Тогава Борисов го обвинил, че бил част от проекта, който бил създаден с цел политическото му унищожение.

С Борисов преди 2013 година спортувахме, гледали сме мачове заедно. Играехме и карти, както добре знаете, споделя бизнесменът.

Министри от кабинета Борисов отказаха да споделят мнението си за отношенията на техния началник и бившия депутат. Цветан Цветанов сподели, че отношенията му с Борисов били само служебни, а вътрешният министър Румяна Бъчварова каза, че познава Сталийски от дете, тъй като била близка с неговите родители.