Водещията на предаването "Вяра и общество" по БНТ Горан Благоев съобщи в официалния си профил във Facebook, че предаването му е свалено от ефир.

Той самият остава като изпълнителен продуцент на извънредните предавания, свързани с националния и църковния календар.

"Преди един час бях извикан от програмния директор на "Вяра и общество" Ивайло Огнянов в присъствието на неговите заместници, за да бъда уведомен, че предаването по решение на УС на БНТ е свалено от ефир, а аз не съм нито негов водещ, нито продуцент", написа Благоев.

По думите му мотивите му са два: "заради всичко, което се е случило около предаването" и заради това, "че крие, че е член на партия".

Благоев уточнява, че решението на Управителния съвет все още не му е връчено.

"Според вече публикуваната програма на БНТ за тази седмица на 10-ти октомври във времето на предаването е предвидено предаването "Религията днес" - както ми беше обяснено с нов водещ и с нов изпълнителен продуцент", съобщи още той.

Горан Благоев е сред учредителите на новата политическа формация на Цветан Цветанов - "Републиканци за България". Журналистът работи в БНТ от 1990 г. Освен водещ той е и автор на десетки документални филми, репортажи и статии.