Цветан Цветанов представи днес водещите лица от екипа на партията му "Републиканци за България", които влизат в Инициативния комитет.

На събитието присъстваха отцепилият се депутат от ГЕРБ Джема Грозданова, водещият на предаването по БНТ "Вяра и общество" Горан Благоев и други.

Представянето на хората си Цветанов направи в НДК, където присъстваха 89 души. Това се случва седмица преди официалното учредяване на новата формация, насрочено за 27 септември.

В Инициативния комитет влизат още координаторът на ГЕРБ по въпросите на малцинствата в област Шумен инж. Гюнай Исмаил, братята Павел и Румен Вълневи, които бяха собственици на телевизия BiT и имат бизнес в САЩ, трикратният световен шампион по вдигане на тежести Благой Благоев, бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов, бившият кмет на Банско Георги Икономов, криминалният психолог Тодор Тодоров.

Снимка: БТА

Цветан Цветанов държа реч пред събралите си и представи своите приоритети.

"Нов политически проект, който трябва да отстоява евроатлантическите ценности. Без значение кой какъв етнос е и на каква възраст е, а да има обединение. При липсата на реален политически дебат днес повече от всякога страната ни се нуждае да защитим единствения възможен път и това е евроатлантическия път. Това е проект, в който искам всичко да бъде прозрачно. Няма Инициативен комитет, който да е бил провеждан толкова открито и достъпно за медиите", подчерта бившият зам.-председател на ГЕРБ.

Снимка: БТА

Цветанов посочи, че основните акценти ще бъдат насочени към образованието, съдебна система, средния и малкия бизнес, културата и електронното управление.

"Нека бъдем заедно, за да успеем - това е проектът на екпертите, на лидерите, но няма да бъде проект само на един човек, а на отбор", каза Цветанов.

Запитана защо е напуснала депутатското си място в ГЕРБ и се е присъединила към Цветанов, Джема Грозданов коментира: "Смятам, че ще е нещо ново, ще се работи с различен начин на работа - маниер без агресия, без показване на превъзходство, за да може да се даде разлика с другите партии".

Тя посочи още, че не е намерила ефективност в работата, която е била да представи една добра визия на България чрез европейски и външно-политически дейности.

Грозданова каза в заключение, че е на мнение, че трябва да има нови избори, тъй като парламентът е изчерпан.