Общинският съвет спря процедурата за кандидатстване с проекти общо за 3 млн. лева по отворена покана "Наследство" на фондация "Пловдив 2019". Предложението беше внесено на днешната сесия от Веселина Александрова /Демократична България"/ и подкрепено от мнозинството в местния парламент, предаде "Марица".

Съветничката изтъкна в мотивите си, че съставът на Управителния съвет на фондацията е непълен и над 20 неправителствени организации, културни оператори и артисти са внесли протестно писмо срещу критериите на конкурса.

Оставка на ръководството на фондацията поиска Слави Георгиев /НФСБ/ .

"Съветвам много спешно да бъде сменено цялото ръководство на фондацията - Кирил Велчев, Светлана Куюмджиева и Стефан Стоянов, който продължава тихичко да си стои в Управителния съвет. Вие сте нов кмет и от вас очакваме да дойде промяната. Ръководството на "Пловдив 2019" е с изчерпан кредит на доверието и не трябва да се разпорежда с допълнителни средства", обърна се към Здравко Димитров съветникът.

Пред медиите Здравко Димитров обясни, че е провел среща с ръководството на фондацията и че в скоро време ще има промени, но засега те не са уточнени.

Процедурата по "Наследство" ще бъде възобновена, след като се попълни съставът на Управителния съвет на фондацията, от който днес излезе и председателят на градския парламент Александър Държиков. Внесените проекти ще се разглеждат и ще се одобряват от новия Управителен съвет.