2060 възрастни пловдивчани, потребители на услугата "Топъл обяд", бяха зарадвани за Коледа с допълнителни хранителни продукти. Лично заместник-кметът Георги Титюков се включи в инициативата и раздаде част от пакетите с пожелание за спокойни празници и здраве.

Дарителската кампания за набиране на средства за закупуване на храни от първа необходимост беше организирана от Община Пловдив и сдружение "Толерантност".

"По този начин сме спокойни, че сме се погрижили за празничната трапеза на хората в нужда, тъй като през дните, в които ще се почива, трапезариите, в които се предлага услугата "Топъл обяд", няма да работят", обясни заместник-кметът Георги Титюков.

Той поговори с възрастните хора в една от централните трапезарии, които му споделиха, че са доволни от храната и от грижата, която Община Пловдив им осигурява, като предоставя безплатно ядене през деня.

В 10 трапезарии на територията на шестте пловдивски района всеки делничен ден най-уязвимите групи от населението, страдащите от хранителен недоимък и бедност получават топла супа, основно ястие с месо и хляб. Това е един от най-важните социални проекти на Община Пловдив, който се реализира от месец септември 2016 година.

Преди празничните дни всеки един потребител на услугата "Топъл обяд" получи: пакети захар, ориз, олио, фасул, леща, грис, паприкаш, дълготраен колбас, зърнена закуска и кафе.