Пътищата в Пловдивска област са сухи и нормално проходими. Проходът Троян-Кърнаре е отворен за движение на всички моторни превозни средства. Ограничено е движението за камиони по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград – Нареченски бани.

Обходният маршрут за водачите е по третокласния път Кричим-Девин. Движението по пътя Пловдив-Асеновград, от изхода на град Пловдив до разклона за град Куклен, се осъществява двупосочно в едното платно в посока Асеновград, поради ремонтни дейности. Срокът за изпълнението им е до 14 май.

Ограничено е движението за камиони над 5 тона по пътя Плодовитово-Първомай-Асеновград, в района на моста над река Марица. Причината е намален габарит на пътното платно.

Обходният маршрут за водачите е по пътя Стара Загора – Поповица и път І-8 София-Пловдив-Свиленград. Трафикът на територията на град Пловдив е натоварен към този час на деня.

Задръствания се образуват по булевардите „Цар Борис III Обединител“, „Христо Ботев“, „Шести септември“, „Васил Априлов“, „руски“, „Пещерско шосе“, както и по входно-изходните артерии на града.