Изборът между двата ще стане с решение на Столичния общински съвет, съобщи и. д. кмет на София Минко Герджиков, предаде БТА.
Според първия вариант изпълнителят на ремонта ще коригира неравностите по булеварда за своя сметка и ще му бъде удържана глоба. Според втория - изпълнителят ще отстрани неравностите и вместо глобата ще направи цялостно изграждане на улица на стойността на санкцията.
Ремонтът на "Цариградско шосе" бе извършен през лятото на 2007 г. След преасвалтирането на участъка от Алея "Яворов" до Орлов мост бяха установени обаче 14 големи бабуни. Още тогава Столична община заяви, че ще иска изпълнителят на обекта "Пътища и съоръжения" да оправи участъка, но досега поправката не е извършена.
До края на годината няма да се извършва основно преасфалтиране на други участъци от уличната мрежа в столицата, тъй като бюджетът за това е напълно изчерпан, каза още Герджиков. По думите му бюджетът разполага само с 300 хил. лв за частично кърпене.
Догодина се планира да бъде започнато изграждането на пробиви на булевард "Данаил Николаев" и на "Тодор Каблешков".
Минко Герджиков посочи, че столичани няма да бъдат натоварени да плащат кредитите за изграждането на метрото. Той даде като пример кредита от Японската банка за участъка от площад "Света Неделя" до стадион "Юнак". По него има десетгодишен гратисен период, а до 5-6 години се очаква "Метрополитен" АД да започне да печели от дейността си. Според Герджиков така дружеството ще поеме плащането на годишната вноска, която е по 5 млн. лв.
Имаме уверение от Брюксел, че искането от наша страна за даването на 15 милиона лева като "държавна помощ" на градския транспорт ще бъде уважено. Парите няма да бъдат използвани за заплати на работещите, а за обновяването на транспортните средства, обясни временно изпълняващият длъжността кмет. Той припомни, че вече е обявена процедура за доставката на 30 автобуса и 30 тролейбуса, а освен това са завършени и преговорите с чешката фирма "Инеком". Цената, на която ще се обновят трамваите от фирмата, ще бъде 920 000 евро, а не 1 200 000 евро, както бе първоначалното й искане. Герджиков каза още, че нощните линии на градския транспорт няма да бъдат пускани отново.
Няма да има борба за кметския пост. Въпросът ще бъде решен еднозначно и категорично още на първи тур, прогнозира и.д.кмет на София Минко Герджиков в отговор на журналистически въпрос, предаде БГНЕС. Той  посочи, че трябва да бъде запазен едномилиардния бюджет за столицата, като това може да стане по три начина - да се заложи мобилизация при финансирането по оперативните програми, да се търсят кредити, правителството да предоставя по-голяма целева помощ. Ако тези три условия бъдат изпълнени, няма да се наложи повишаване на данъците и работата на общината ще продължи в същото темпо. Въпреки това, дефицит е възможен, тъй като голяма част от решенията на СОС за продажба на терени и имоти на стойност 46 млн.лв. не се реализират, каза временно изпълняващият длъжността кмет на София.