Инициативата "Пчелен мед за смет", която БАТ България подкрепи, се реализира в парк Борисовата градина по повод "Световния ден на почистването 2021 г." и беше насочена към подобряване на чувството на лична отговорност сред жителите и гостите на София. За целта през изминалия уикенд беше проведено почистване на парка, в което се включиха служители на БАТ България, както и стотици столичани. Личен пример за отговорно поведение дадоха и редица популярни лица, които също участваха в инициативата. По време на "Пчелен мед за смет" бяха събрани стотици килограми неправилно изхвърлени отпадъци, сред които бутилки, кенове, чашки, бъркалки, фасове от цигари, капачки и др. За своя принос участниците получиха бурканче с мед от организаторите от парк-театър "Борисова градина" и партньорите от БАТ България. Всички призоваха за изхвърляне на отпадъците единствено на обозначените за това места, като по този начин можем да живеем в по-приятен и по-приветлив град.

Снимка: БАТ България

В рамките на същия ден, в парк-театър "Борисова градина", се проведе и специална церемония за връчването на първите награди "Златната пчела" с подкрепата на БАТ България, с които бяха отличени заслужилите творци, участвали в представленията на откритата сцена в сърцето на столицата. Изпълнителният директор на Бритиш Американ Табако България г-жа Мила Маречкова отличи екипа на парк-театър "Борисова градина" в категория "Екология" за организацията на инициативата "Пчелен мед за смет".

Инициативите, които подкрепя БАТ България продължават и през месец октомври, за когато е планирана друга атрактивна кампания за насърчаване на отговорното поведение. Отговорни днес, по-добри утре!