Повод за изявлението е идеята на вицепремиера Валери Симеонов НФСБ да  предложат законопроект за промяна в Закона за здравето, с който да се разреши пушенето в обособени помещения.

Ето какво написа Искрен Веселинов във Фейсбук

Да отмениш забраната за пушене в заведенията е проява на стокхолмски синдром! Приятели, чувствам, че ще бъда намразен от половината от вас (става дума за пушещата половина), но сърце мъжко не трае да се изохкам и аз по темата.

Доста години вече присъствам на спорове, а и участвам в тях, между двама от лидерите на Обединени патриоти – Краси Каракачанов и Валери Симеонов на тема тютюнопушене.

Досега винаги, макар и в разрез с единоначалието във ВМРО, съм подкрепял Валери, че забраната на тютюнопушенето трябва да се спазва, а уважаемите иначе пушачи да не се приемат за природно явление, с което сме длъжни да се съобразяваме.

Това, че някъде някой нарушава правилата, не е причина тези правила да бъдат отменяни. Това е все едно да поискаме да се разреши официално употребата на алкохол при шофиране, защото има някакъв процент от хора, които си позволяват да шофират пили.

Да се поддаваш на натиск, оказван от пушачите, които на практика ти вредят, е равносилно на това да се припознаеш с хората, които са те отвлекли. Това се нарича стокхолмски синдром...

Сега заставам в опозиция и на Валери Симеонов, но пък с позиция ;) Поне не съм сам. Говорих и с други колеги от ВМРО. Дори пушачите са против новото легитимиране на този вреден навик. Така че дебатът предстои...

АНКЕТА: Да се отмени ли забраната за пушене в заведенията?