Веселинов: Дори пушачите са против да отпадне забраната

Зам.-предсезателят на ВМРО Искрен Веселинов определи във Фейсбук като стокхолмски синдром идеята за връщането на пушенето в заведенията.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А колко просто би могло да е всичко ! Ето аз избягвам да ходя в заведения в които не се пуши , на който не му харесват такива да ходи в такива в които не се пуши и "всичко е точно" ! Само шизофрениците и пълните комплексари абсулютизират в крайности , но пък явно ги има в излишък . Относно здравето . Пуша средно две кутии на ден . В залите по КросФит и ММА а доскоро и БулгерианБаг в които редовно ходя , два пъти по-млади от мен непушачи се скапват доста по-бързо от мен та и това е доста относително .

Ако знаеш колко аутопсии съм правил на младежи като теб, пушещи по две кутии цигари на ден ... да не дава Господ.

Пуши , пуши приятелю, по три кутии пуши . Ама вземи един ден да се разходиш до онкото и да видиш как изглеждат такива отворковци като теб след като са чули диагнозата си и правят първата химиотерапия ! Да видиш страха и ужаса в очите им , пък тогава ако щеш и 10 кутии на ден пуши .

Вчера като видях по новините човека който спаси щъркелите с дупката на гърлото и електронния глас и се чудя какво кара хората да пушат?

Никога не съм пушил. Забраната освен, че не се спазва води до корупция и най вече винаги ни е разваляла забавлението на компанията ! Някой нервничи, друг излиза навън трети бърза да си ходи и т.н. !

Ако за някой да запали цигара е по-важно от това да прекара време с теб, явно не трябва да ти е от компанията.

Компанията ви има нужда от психиатър ... дано не е късно.

за публично тютюнопушене е вид КАРАНТИНА за ограничаване на една опасна зараза (макар и психологическа).

които ми слагат минуси: вие защо пушите? Защото такива са ви разбиранията, или защото не можете вече да се откажете? Не съм срещал пушач, който да не е мислил да откаже цигарите. Това НЕ Е въпрос на лична свобода - не повече от свободата на куцащия дали да куца или не! Защо въобще пропушихте в началото? Защото като деца сте подражавали на някой готин пич, пушещ в къщи, на екрана или на улицата, не съм ли прав?

Ще се опитам да ви отговоря аз с моите разбирания. Не очаквайте някай пушач да ви отговори защо пуши. Просто защото пушачите са зависими от никотина, така както са зависими алкохолиците и наркоманите.Те не мислят защо го правят и колко вредят. Тяхното съзнание е променено. Те мислят само и единствено как да си набавят дозата за деня. И са готови от девет кладенеца вода да донесат, както се казва само и само да убедят другите в правотата си. Борбата им е никой да не им пречи на навиците, да го правят свободно където пожелаят. Убежденията че пречат и тровят невинни хора не ги разбират. Его коментарите по-долу какви са, изтъкват вредите от храните, от самолетите, от всичко друго, но не и че те също вредят. Така че оправяне има само със строги закони, за които трябва стриктно да се спазват и налагат глоби при нарушение. Тъй като зависим човек не осъзнава зависимостта си и положението си, такива отказват помощи и лечение докато не стигнат до болница,то поне доколкото е възможно да се предпазят други хора.

Ало, правиш се на психотерапевт, но май ти имаш нужда от такъв !

Много обичам да пуша сушени биволски фъшкии. Дано разрешат в заведенията поне тях.

Тоя искренчо е едно невероятно тъпо парче !

В момента в Канада се обсъжда закон за забрана на пушенето в жилищните сгради . А ние обсъждаме връщането на разрешение за пушене на обществени места. Там да не би пушачите да са по -малко или да им се пуши по - малко ! Просто има правила , тези правила се спазват и точка по въпроса !

забранете да пуша и в къщата си....я някой да се пробва:))

Всички нормални държави са забранили пушенето. Да се направят заведения за пушене като при тях данъка да бъде няколко кратно по висок от данъка на заведенията където не се пуши и хората ще избират какво да потребяват.

Кои точно "всички нормални държави" ?!? Явно не си излизал от БГ щом си лежиш на това ухо !!!

Kenn1111

Законите трябва да са за всички и да се зачитат правата и задълженията на всеки.Както на пушещите така и на не пушещите.Като имат нещо против цигарите да вземат да ги забранят а не хем акцизи данъци хем забрани.Като не го правят да направят така че едната и другата група да не са ощетени.Затова промяна в този закон е необходима.Да има място за всеки според желанията му а не както е сега!

За някои хора това е най страшното нещо на Света - да се позволи на хората, да имат избор, да решават сами! Друго си е да налагаме забрани за щяло и нещяло, примерно, за употребата на един продукт, който напълно легално се продава във всяка бакалия, с лиценз от държавата...

Зевзек

Кой е този продукт? Тоалетната хартия ли имаш предвид?

Неотдавна един тъпънар с цигара в уста се опита на бензиностанция да зарежда автомобила си - тъпи пушачи ... Та защо да не отменим пушенето и в района на бензиностанциите , след като така и така не се спазва?

Е значи и ти Шаро си глупак, защото пушачите барем акцизи плащат и митнически такси. А мангалята, близо милион, които се правят на болни и един лев не внасят, а само ти източват парите - нещо за тях да мецнеш? Ами не, значи си мнооого глупав, сори, нищо лично. Само отметка.

Явно не си разбрал че темата е закона за забрана пушенето на обществени места. И нямам претенции да съм много умен - може би и аз правя по някоя глупост от време на време - случва се, но това е по - малкия проблем.Големият проблем е когато ситемно, ежедневно усмукваш по кутия - две миризлив, смрадлив тютюн и не проумяваш( още по - малко не искаш да си признаеш) че пилееш пари и времи за да се тровиш - себе си и околните, в това число и децата си - това се нараича чиста проба ГЛУПОСТ. А темата за циганите е друга тема - когато е ставало дума,съм изразявал ясно становище и много често са ме "цензурирали".Но не виждам смисъл да влизам в оправдателен режим за нещо , което ти си измисляш, без то да има нещо бощо сп действителността - "анадъм"?

И какво теб пряко те притеснява това че група "глупаци" си пушат цигарите в отделно заведение или стая? Как по-точно ще те "отровя" ако пуша в "заведение за пушачи"? ЗАЩО само непушачите имат права?

Ей Шаро, ти току-що обиди много световноизвестни велики личности. Девизът на г-н Чърчил бе: No sport, only cigars and whisky, Айнщайн - също ... не бива така. Всеки има право на личен избор. Та за туй най-правилното е да има заведения за пушачи и заведения за непушачи. Нека бъдем хуманни и толерантни. Не е честно едни да надделяват над други. Всеки със съдбата си, нито ти, нито аз сме Господ Бог, за да съдим другите.

Мангалите не се натискат да плащат акциз, с което да търгуват със здравето на околните.

Мангалите не плащат нищо, а само цоцат от социални, здравна каса и НОЙ, все неща, които работещите българи плащат. Но не виждам някой да се противи за тоя пладнешки грабеж, нали?

къв стокхолмски синдром те гони ве тъпак виж какво означава и после го цитирай....

Като гледам Вал. Сим. е върти_гъз!!!

Първо цигарите. После всички вегани. След това какво? Не се ли бъркат прекалено много и прекалено лично? Това и комунистите не смееха да го правят.

И масово се нарушавало и у нас и в Европа. Като е масово - значи законът нещо куца.

То и забраната за наркотици масово се нарушава ...

Подсети ме за един виц, за един който искал да емигрира в Китай, питали го защо, той казал: "През 60-те педалите ги затваряха в Белене и никой не разбираше, къде изчезват. После при бай Тошо ги въдворяваха в психиатрията, после дойде демокрацията и стана разрешено...сега вече правят гей-паради и танцуват по улиците, искам да избягам, преди да е станало задължително"

ЯКО! И много актуално, ей тая пуста демокрация, дето ни съсипа живота. Да се маща и да се не връща повече!

Какво толкова спорят, нека направят един електронен референдум по въпроса и в зависимост от резултатите да преценят дали да се променя закона.Казвам електронен, защото ще гласуват предимно хората в активна възраст, които са и редовни посетители на заведения.Нищо против възрастните, но не мисля, че е редно баба и дядо, които стъпват веднъж в годината в ресторант или кафене да определят порядките на такива места.

Малко бой си ял от баба си и дядо.

Да, имаш право, дори не е имало никакъв бой, но за сметка на това са ме научили на толерантност и да не се бъркам, когато си садят лехите, дали ще го правят с корените надолу или нагоре, защото това не е моето поле на изява, както и те не вмешателстват по въпроси, които касаят основно внуците им.

Ще го изманипулират като нищо тоя електронен референдум. Текът ли пари от европата по некакви нпо-та или църкви - значи манипулацията е в кърпа вързана. КелепирО нема да го изпущат!

Мои приятели пушачи определено кадят по-рядко когато са на заведение. Преди палеха цигара от цигара като наркомани. Сега излизат навън да припалят максимум 2 пъти за 1-2ч. И всички се прибираме приятно ухаещи, както и сме излезли. А не вонящи и всички дрехи, дори и якетата да трябва да се перат

първо, лъжеш(се) второ, явно са спрели да те викат, като ходят на кръчма, където (тайно) се пуши. трето, може и въобще да не са те викали често. никой не обича 'командири'. и четвърто: радва ли те, че ходят като кучета навън?

Да, радва ме. Това е техен избор.

Масово се пуши вътре в заведенията по провинцията. Да не говорим за измислените схеми, които явно минават - заградено с найлони, постройка извън сградата (но с покрив и стъкла) и прочие трикове, за да мине за отворена площ, демек за свободно пушене

А ти чий го дириш у найлоновия шушляк? Ма не иди там бре, никой те не вика.

Явно е чул за Стокхолмски синдром, но не знае какво означава. А иначе ... всяка отпаднала забрана е признак на демокрация. Остава ти свободният избор дали да пушиш, или не. Остава свободният избор на кръчмарите дали да забранят пушенето, или да харчат пари за осигуряване на обособено помещение. Всичко е въпрос на свободен избор, без да се пречи другиму, а Стокхолмският синдром не е свободен избор, а неадекватна зависимост.

Кога ще отпадне забраната да идвам у вас и да правя каквото си искам?

Собственикът (домакинът) определя правилата - дали като му дойдат в заведението, на всички да е забранено да пушат, или да позволи, както ти казваш, "да правят каквото си искат" някои от гостите.

Демокрацията не е свободия бе, глупак. Тя е само власт на мнозинството над малцинствата.

а конституцията и частната собственост? айде... вляво. Като сте толкова много яростните, непримирими непушачи, ми защо тогава заведенията стояха празни?

Това е социалистическата демокрация, определена от другаря Ленин. А всъщност истинската демокрацията е да НЕ ПРЕЧИШ на другите да живеят своя си живот и те да не ти налагат техния.

Как пък реши че пушачите те подрепят??? Аааа, сетих се, ти си политик и ти е разрешено да си измисляш псевдоистини. Ти да ме извиняваш, що като не си пушач се пънеш да влезеш в заведения където се пущи???? Ходи си при непушачите, като ви е скучно там, спретнете си купон. Само за такива като теб, аз НЕ ПУША!

Праведният, който отстъпва пред нечестивия, Е като мътен извор и развален източник. Притчи 25:26 Ако покажеш малодушие в усилно време, Силата ти е малка. Притчи 24:10

И сега най-открито се пуши по заведенията, какво пак празнодумстват, не знам. Слагат се чашки с мокри салфетки на дъното вместо пепелници. Така не се нарушавал законът, видиш ли! Защото не можело да се докаже, че се пуши по този начин, като няма пепелник. Жалка работа!

До всичко това се стига защото закона е полвинчат и е писан от такива като Валерко ! Ако бяха забранили пушенето на обществени места нямаше да има върху какво да се дебатира.

Всичко е толкова ясно и прозрачно! Просто Валери Симеонов е гушнал едни мангизи от асоциациите за храни напитки и туризъм за да лобира за тях! По същия начин гушна едни мангизи и от защитниците на стоителството на нов лифт в Банско!! Такава беше и ситуацията със "защитата" на гражданите на Слънчев бряг от "лошите" собственици на заведения........ Абе като цяло Валери Симеонов си е още по безскрупулен и от Б. Борисов, но такъв е живота - сега е на власт и се е включил в движението "Да крадем колкото можем с пълни шепи, пък след нас - потоп"!!

Я кажи, като е лобист на кръчмарите, защо увеличава два пъти глобите за собствениците на заведения ?

има още една безбрежна тъпня в стил ЕС защо - поради каква причина - не може да има 'газови камери' на закрито???? на остъклен балкон не можело??? сириъсли????

Ikoottva

Няма да се откажа от : пушенето пиенето пържолите пък каквото ще да става!!! Майната им на другите фърфалаци !!!

Каква забрана, не се излагайте. Такова нещо не се спазва почти никъде вече, както всички останали закони от мнозинството прости българи...

Не всеки простак е пушач, но всеки пушач е простак(по своему).

Не всяко говедо пие алкохол и яде кренвирши, но ядящите и пиещите, тогава също са тъпи говеда.

За алкохола може и да си прав, но за храната - не си.Без храна умираш, без алкохол и цигари дори ще живееш по дълго(и по - здравословно)!

а защо се обвързва интелектуалното състояние на даден човек (простак, глупак, малоумник и т.н) с навиците му било то вредни или не?

щото има такива тавариши - само да командват на другите, да ги следят, портят и глобяват, нищо, че са в частен имот. днеска е за пушачи - утре, по същия начин - турски конвенции. същите методи, същите медийни измами и лъжи, същото 'навсякъде по света' - лъжовно...

Как да охарактеризираш човек който системно постъпва глупаво срещу самия себе си освен с думата глупак ...пък бил той и Нобелов лауреат!

по принцип в богатите държави пушачите са с ниско образование ,бедни и доста примитивни.разбира се има и изключения,а в бг тази статистика не важи-всичко живо млати фасовете като за последно-резултата е ,че сме на първо място в европа по смуртност.за успокоение на пушачите ще кажа една сентенция.каква е разликата между пушачи и непушачи? непушачите умират здрави!

Малоумно изказване без дори опитза мисъл. За пушачите е нарушаване на човешките права - Няма как да отчетеш подобна мярка като борба с тютюнопушенето, защото то е като да забраниш яденето на сладко или тестени изделия, а дори и правянето на безразборен секс. Ами защо тогава дане вкараме десетте божи заповеди като конституция и всичко извън тях да се инкреминира. Забранете производството на цигари, алкохол, вредни храни, бзалкохолно и тогава преследвайте хората които ги използват. Останалото е демагогия и лицемерие. А може да се забрани и пърденето, със сигурност то е доста по-отровно и опасно за околната среда от цигарите, най малкото защото почти няма бозайник, който да не отделя газове.

направо да се обрежем и да вкараме Шариа. какво ще кажете... при нея веганството не е забранено! та, накратко: да си имат заведенията за пушене и да си стоят там. да се забрани по улиците - освен на определени места, както в Немско - квадрати с пепелник. отиваш пушиш. По гарите и големите обществени сгради - пушални на закрито може, но ПУШАЛНИ а не заведения с пушене. В кръчмите и баровете - който както си реши, но да е задължен да го опише ТОЧНО и ясно на вратата.

е още по-малоумно.Нарушено ти е единствено "правото"да тровиш околните и да ги осмърдяваш на циганин.Ако искаш пуши ,но отвън.

ти твърдиш, че едва ли не насила са те вкарали да те опушват. а всъщност насилника си ти, идваш и караш другите да се съобразяват с теб. като не ти харесва - прав ти път, отиваш където не се пуши... стига с болшевизма! На обществените - държавни и общински - места, работата е друга. Поради каква причина, обаче, крайните 'анти'-та, се борите срещу кръчмите и баровете, където се пуши???? Аз лично не ви разбирам, освен ако не ви доставя удоволствие, да се бъркате и да командвате другите.

Чудесно, направи си заведение и аз ще уважа твоите правила в твоето заведение. Защо, обаче, и с какво морално право, ти идваш, отваряш вратата, на която има ЯСЕН ЧЕРВЕН ЗНАК, че се пуши, влизаш и ме КОМАНДВАШ ? Все едно аз да отида в твоето заведение за непушачи и да си запаля. Да, имало закон. Несправедлив и неадекватен, и трябва да се махне.

По улицата се движат хора - далли няма и на тях да им замирише?!? Пре зимата или лятото се получава рязка температурна разлика - това дали не е доста по-вередно за пушещия и за седящите до вратата?!?

Аз обичам миризмата на тютюн и никой не съм вързал да ме мирише, освен гаджето, но и тя я обича - очевидно.

Бивш пушач съм, но никога не съм харесвал запушените помещения! Макар и понякога да се преекспонира за вредата от пушенето забравяйки наркотиците, той си остава вреден навик и като такъв не трябва да се толерира, а напротив. На пушачите ще кажа, че щом аз ги отказах, то почти всички могат. На жените пушачки ще кажа мнението на някои, които са ги целували: усещането било, като да лижеш пепелник!

свинско ядеш ли? как ще ти се стори някой да дойде и да ти ЗАПОВЯДА в твоето заведение, заради 1-2 вегана или шариатаджии, да готвиш и сервираш свинско? ракийка, винце, пийваш ли ... ?

а това с лизането на пепелника, Пенке, те издаде - никога не си пушел редовно. а и тревата не се брои.

ВЪРХОВЕН АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ "Тютюнопушенето не е субективно право, нито е защитен от закона интерес. Това е вредоносна практика, както за упражняващия я, така и за околните.. Ето защо ограничаването в каквато и да било степен на тютюнопушенето не може да се приеме като мярка накърняваща права или засягаща правна или лична сфера на гражданите. Напротив възможността да се пуши на обществени места, дори при ограничени условия, поставя под заплаха здравето както на пушещия, така и на околните /пребиваващи или работещи в тях/ и нарушава основното и неотменимо конституционно право на гражданите на здравословна и безопасна среда на живот. В този контекст именно предоставянето на възможност за упражняване на тази вредоносна практика на обществени места може да се разглежда като нарушаване на субективни права, гарантирани от Основния закон и като дискриминационна практика по отношение желаещите да живеят, работят и ползват обществени места без тютюнев дим, както и може да бъда основание за търсене отговорност за вреди."!

Точно тук е уловката: дали една кръчма е 'обществено място', след като е частен имот. Не се хващайте за соцдумата 'обществено хранене'.... и ще ви стане ясно. Ако е ДЪРЖАВНО, общинско етц ипр... ок. Но дори и тогава е добре да има газови камери на закрито, вместо да се правят глупости с балоните навън.

НАРЕДБА ЗА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ЗАКРИЛА НА ДЕЦА НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА Приета с ПМС 165 от 25.07.2003 г. Обн. ДВ. бр.68 от 1 Август 2003г., изм. ДВ. бр.3 от 11 Януари 2005г., изм. ДВ. бр.46 от 12 Юни 2007г., изм. ДВ. бр.45 от 16 Юни 2009г., изм. ДВ. бр.79 от 6 Октомври 2009г., изм. ДВ. бр.5 от 19 Януари 2010г., изм. ДВ. бр.5 от 14 Януари 2011г. 1. По смисъла на наредбата: 1. "Обществени места" са общодостъпни за всяко лице места, като обществен транспорт, заведения за хранене, търговски, спортни или развлекателни обекти, кина, театри, стадиони, зали и други. Т.е. дори и частни - кръчмите са си "обществени места". Законът не прави разлика м/у държавни и частни заведения за хранене.

Аз съм пушач и също не искам да отпадне забраната на обществени места. Изключение обаче трябва да бъдат заведенията!!!

Аз не съм пушач и подкрепям забраната. Въпросът ми е в кои заведения според теб да отпадне забраната: 1. заведения за обществено ХРАНЕНЕ във всичките им разновидности, т.е. там, където човек влиза да се храни; 2. заведения за обществено ПИЕНЕ във всичките им разновидности, или всякакви там кръчми, барове и тем подобни местенца; 3. заведения за обществено СВАЛЯНЕ във всичките им разновидности - барове, клубове и тем подобни вертепченца. Защото мен 2 и 3 не ме бърка, обаче за 1, тълувано в най-широкия му възможен смисъл, ме бърка.

Ами просто е: оставете частният бизнес да си решава. Всичко идва от едно комунистическо мислене: ОХ тогава беше държавно, и нагласата е, че едва ли не заведенията са държавни. Накратко: по улиците и в парковете - НЕ. В учрежденията - държавните - газови камери (пушални на крак). На гарите и подобни - както в Германия - очертан квадрат с пепелник. Аерогарата - безплатна газова камера, стига с това дерибейство. Другото - ЧАСТНИТЕ фирми и заведения - си е частна работа. Да са задължени, обаче, да имат вентилация, и най-вече ясна маркировка още на вратата. За работодателите - да се иска декларация, че работникът е наясно.

Аз съм пушач но да отпадне забраната за пушене в ресторанти е направо простотия Българска . В нощните барове и без това никога не се е спазвала забраната .

- Дори пушачите са против да отпадне забраната - казал един човек и решил да го повтаря това, докато три милиона души не повярват.

++++++++++++

Не проумявам мисленето на непушачите. Чудя се, дали са водени от класическите шопски ценности, та не им стига че на тях им е добре, докато си седят в чистичките ухаещи на рози и момина сълза зали за непушачи, ами настояват на пушачите непременно да им е зле!? Може би защото са пушачи, разбирай, различни, за което трябва да бъдат непременно наказани, пък най добре направо избити... Другият вариант е, че страдат от някакво фатално раздвоение на личността, и си въобразяват, че може да им се наложи да седят едновременно в залата за пушачи и в залата за непушачи?! Не знам, никога не съм ги разбирал! Няма и да ги разбера! Какво лошо има, хората да имат избор и всички да са доволни? Пушачите да си пушат в своята половина, непушачите да си седят на чисто в тяхната? Ама не, половината народ го иска, затова трябва да го забраним, ей така на пук...и щото Европата така каза, да сме по католици от Папата! Това е положението. Пустият му комунизъм, никога няма да си отиде!

А аз не проумявам мисленето на някои пушачи, че някой е длъжен с тях да се съобразява. Те са много по-големи егоисти и наглеци. Пушенето не е естествена нужда, както е храненето например. Това, че вие сте зависими от някаква отрова, не означава и другите хора да се тровят.

"Не проумявам мисленето на непушачите." Страшен бисер!!! Толкова ти е задимен мозъка, че си забравил/а истината - човек не се ражда пушач :D А ако някой реши да пуши лепило? И да почне да реве като тебе, че не разбирал останалите, които не пушат? И трябвало да имат избор? НАЙ-грозното нещо е човек да се помисли за жертва!!!!!! Това сам да се жали човек е сигурен път към тотална деградация!!!!! А твоята арогантност просто олицетворява нетолерантните пушачи! За радост, не всички са като тебе!

Ето на, отговарят ми...и изцяло потвърждават написаното по горе - не ги интересува тяхното собствено здраве, не им пука за собствения им комфорт, не им стига, че ще имат на разположение, примерно 90% от всички заведения, където да ядат и пият "без да се тровят", не, те просто настояват, за мен да няма място. Като оня виц за вагона с ябълки, "ще ям колкото мога, пък другите ще ги нагриза...." А като се опитам да им обясня, как изглежда тази позиция, изпадат в истерия и започват с обидите и квалификациите. Че и на жертва съм се бил правил?! Не, уважаеми, не съм жертва, не се чувствам жертва, аз просто се чувствам свободен. Аз мога да ходя на заведение, мога и да не ходя. Ако вашите "основни човешки права" зависят от броя и честотата на посещенията ви в кръчмата, моите ценности са съвсем други. Примерно, възможността всеки да живее собствения си живот по собствения си начин, без да вреди на другите... А пушенето е само една малка част от всичко.

Защо не се забрани и алкохола?

До кога ще обясняваме като на малоумни, че дори 1 литър ракия да изпиеш на масата, тровиш само себе си. Но, когато пушиш - тровиш всички на масата. Аман от нагли пушачи, егоисти, които мислят само за своя кеф. Пуши си у вас, ако искаш и в леглото си, но в заведения където се сервира и храна, където работят други хора и на други обществени места ще се съобразяваш и ще пушиш на обособените за това места. Точка по въпроса.

А ти, като имаш зала за непушачи, чий го търсиш на неговата маса?!

Аз дори когато съм вкъщи пуша на двора.Иначе започва да мирише на бардак.Миризмата попива по всичко - пердета, стени, мебели, покривки.

Хората нямат пари за храна, ток, парно и вода, а вие ги занимавате с проблемите на богаташите и безделниците, киснещи по заведенията...

Споровете минаха, всички свикнаха с новите мерки, а Валери само разваля постата с глупавата си идея.

Аз съм пушач и винаги съм бил против пушенето на закрито, независимо дали е обособено или не. Няма нищо по отвратително от пушене на закрито.Като изключа, че става все едно някой е хвърлил димка, дрехите ми започват да смърдят на кокошарник. Вкъщи се пуши само на терасата.Гостите също.Без изключения.

Веселинов е толкова фалшив, че даже и сервитьорките, на които дава бакшиш не го харесват.

Като сериозен пушач казвам НЕ на отмяната на закона за забрана на пушенето в заведенията за хранене. Може би в нощните клубове или там, където се сервира само алкохол, може да се позволи отново пушенето. Но в ресторантите - категорично не трябва да се случва.

мнооого зависи. точно за това е добре да НЕ се регулира от държавата. Защото, за всеки влак си има пътници. За някои - влаковете се променят, примерно, един пушач може спокойно да НЕ иска да пушат по време на обяда, но пък някоя тежка неделна сутрин да отиде и да пъхне едно шкембе с бира и цигара. Без някой с веганизирана психика да го тормози.

Симеонов е селски тарикат, дето го интересуват въпроси по теми , от които може да лапне някоя кинта или да си осигури подкера за бъдещи избори!!! По манталите много си подхожда с Ревизоро и Лукарски!!!

По-лесно е да се отмени забраната, отколкото да се прави контрол и глобява и дори да затваря заведения, в които се пуши, българска му работа.

Абе що за глупост... В Европа дори на местата където се пуши, пушачите се оглеждат и искат разрешение от околните... Товае!

Разбира се, че културните и добре възпитани пушачи ще са против отпадането на забраната !! Въпрос на добронамереност и толерантност !!

Противна работа е това връщане на обособени зоне за пушачи-всички сме го гледали този филм. На този човек,Симеонов, му казвам че се държи сега като фурнаджийска лопата. Мното ми падна в очите. Относно тютюнопушенето-категорично съм против двойния стандард-защо тия тарикати пушат в сградата на парламентa Ако не се започне със изрична забрана за пушене в парламента ,все ще се намери някой мушмурок да търси вратичка за полуозаконяване на пушенето в ресторантите. Такова лицемерие направо ме изумява-все едно крадец да създава закон срещу кражбите.

Стига сте отклонявали вниманието с глупости. Другото ни всичко е наред и сега дебати за и против тютюнопушенето в заведенията!!!

хаха докога... трябвало да се разреши на хората да карат пили.. ми то е разрешено въпроса е кой е минал допустимите 0,5 промила.. Щом може малко да се пие, трябва да може и малко да се пуши :) в крайна сметка става въпрос за обособени помешения в заведенията- да, смърди в тях и поселе трябва да се переш, но пък сам избираш може да си пушач и да седнеш в отделението за непушачи и да излизаш навън както сега, но пък тези които не искат биха имали правото да седнат в зоната за пушачи да пушат да се тровят и омерисват- въпрос на личен избор, който в момента хората нямат

Gal1974

А обслужващият персонал дали ще може да избира дали да работи в тези помещения? Айде вече стига с тия цигари, държават има много по-важни неща да решава....

всяка професия има своите рискове и ползи!

тези не са ли в една коалиция с валери

Една коалиция - да, но са 3 партии, обеденили се за да прескочат 4%, и да влязат в парламента.По отделно, ни Каракачанов, ни Симеонов, ни Сидеров щяха да са в НС, камо ли, пък, и управляващи!

поантата

Аз пък обичам да сер* в средата на заведението, защото така ми харесва. Даже няма и забрана!