Побоят стана вчера около 14.30 ч. на кръстовището на улиците ”Луи Пастьор” и „Ген. Владимир Данчев” в жк "Люлин"-10. Приятелката на Михаил - Десислава шофирала лек автомобил "Пежо".

Жената отнела предимството на таксиметров автомобил и последвал лек удар. След него Михаил изскочил от пежото и с бухалка пребил шофьора на таксито, като потрошил и две от стъклата на колата му.

Срещу 23-годишния мъж са повдигнати обвинения за две престъпления, съобщиха от прокуратурата.

Михаил Бериша е обвинен за това, че на 29 март е причинил на таксиметровия шофьор Красимир Кръстев лека телесна повреда по хулигански подбуди, изразяваща се в кръвонасядания по предно-лявата повърхност на шията, оток и кръвонасядане по задната повърхност на шията в долната трета, контузия на дясно коляно, контузия по задната повърхност на шията на лицето.

За това престъпление законът предвижда наказание "лишаване от свобода" до 3  години.

Второто обвинение е затова, че 23-годишният мъж противозаконно е повредил чужда движима вещ – лек автомобил „Хюндай“, собственост на дружество „Окей Супертранс“ АД, управляван от Кръстев, като счупил предното и страничните стъкла на автомобила, както и неговото дясно огледало.

Предвиденото в закона наказание е затвор до 5 години.

До 1 април Михаил Бериша ще остане в следствения арест, след което ще бъде конвоиран в сградата на Софийския районен съд за разглеждане на искане за неговото по-нататъшно задържане под стража.

По-рано днес директорът на психиатричната болница „Св. Иван Рилски” в Курило д-р Цветеслава Гълъбова съобщи, че Михаил е лежал три пъти в лечебното заведение заради зависимост към психоактивни вещества.

"Това момче има личностно разстройство, той е с психопатия. За последен път е бил при нас през 2015 г. Става дума за масивна наркотична злоупотреба, която е с рецидивиращ характер, тоест след изписване от болница той отново започва да приема наркотици. От страна на близките не сме срещнали подкрепа и разбиране", каза още д-р Гълъбова.