Те са обвинени за присвояването на над 1 млн. лева. Според прокуратурата дружеството "Петрол" е превело посредством Димитров, на няколко пъти, сумата по банкова сметка на Ершов. Парите били за пътувания и други разходи, предаде БТА.

Решението не е окончателно и може да се обжалва от подсъдимите в Софийския апелативен съд.

Ершов, чиято забрана да напуска страната беше отменена, коментира, че ще го направи, но подчерта, че когато има окончателно решение, тогава ще каже доволен ли е или не, цитира го БГНЕС.

Съдът даде ход на процеса на 3 юни 2013 г. Тогава преди да влезе в съда, Ершов заяви:

"Това е един от етапите, в които се прави опит за похищение на моята собственост".

Той беше задържан на 13 август 2012 г. на летището в Бургас и бе принудително доведен за разпити. Той бе оставен на свобода срещу огромната парична гаранция от 500 000 лева. Днес тя бе отменена.

Според обвинението той е извършил длъжностно присвояване в особено големи размери след предварителен сговор с Цветан Димитров. Престъплението е извършвано от 10 март 2009 г. до 20 юли 2010 г., пише в обвинителния акт. През това време Ершов е бил член на Управителния съвет, а после и на Надзорния съвет на "Петрол".

Името на Денис Ершов, роден в Русия и гражданин на Литва, нашумя, когато през 2000 година беше изгонен от България по заповед на тогавашния директор на Националната служба за сигурност (НСС) Атанас Атанасов с мотив, че е заплаха. Ершов обаче заведе дело, спечели го и от 2004 г. отново има право да влиза в странат.

За последно името му отново влезе в медиите със скандала, който избухна между него и Митко Събев по вписването на ръководството на "Петрол Холдинг" АД.