Със заповед на директора на Областната дирекция на МВР в Благоевград - старши комисар Дойчин Дойчинов, е разпоредена незабавна проверка във връзка с получени данни за нарушаване на противоепидемичните мерки и заповедта на министъра на здравеопазването, съобщават от полицията в Благоевград.

По първоначални данни от кадри, разпространени в социалните мрежи, става видно, че е организирано и се е състояло събиране в нарушение на противоепидемичните мерки, на което са присъствали и служители на ОДМВР-Благоевград, посочват от полицията.

Според в. "Струма" купонът се е състоял в заведение в м. "Попина лъка" над Сандански. Заведението е отворило заради родено дете на горски служител от село Лиляново. На сбирката са присъствали полицаи от Петрич, Сандански и други градове от региона. По непотвърдена информация служителите на реда са били 15, въпреки че трябвало да спазват противоепидемичните мерки. Случаят възмутил гражданите на Сандански след като един от служителите Андон Стоянов публикувал във фейсбук страницата си веселбата. 

За случая е уведомен директорът на Регионалната здравна инспекция. От ОДМВР - Благоевград допълват, че информация за констатациите и резултатите от проверката ще бъде предоставена след приключването й.