Младши автоконтрольор Стойчо Яковски от Областната дирекция на МВР в Пловдив получи наградата "Полицай на годината 2018". Той беше награден от вътрешния министър Младен Маринов и главния прокурор Сотир Цацаров.

На 10 ноември 4-годишно момченце си глътна езика и колабира по време на демонстрациите на "Специализираните полицейски сили" край зала "Чайка" в Пловдив.

Малкият Павел наблюдавал заедно с родителите си действията на командосите, когато си глътнал езика и припаднал. Суматохата и виковете на майката за помощ прекъснаха словото на директора на полицията в Пловдив - старши комисар Атанас Илков, който заедно с гостуващия под тепетата зам.-министър на вътрешните работи Стефан Балабанов и други полицаи веднага затичаха към момченцето.

Полицаят Стойчо Яковски от сектор "Пътна полиция" спаси живота на 4-годишното дете, като му оказа първа помощ. След това момченцето бе транспортирано в болница.

Тържествената церемония "Полицай на годината 2018" се проведе за 25-та поредна година.

На събитието присъства цялото професионално ръководство на МВР, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, главният прокурор Сотир Цацаров, заместникът му Иван Гешев, шефът на НСлС Борислав Сарафов, столичният кмет Йорданка Фандъкова и депутати.

На церемонията бяха отличени полицейски служители и колективи от цялата страна, постигнали високи професионални резултати през годината.