4-годишно момченце си глътна езика и колабира по време на демонстрациите на "Специализираните полицейски сили" край зала "Чайка" в Пловдив.

Малкият Павел наблюдавал заедно с родителите си действията на командосите, когато си глътнал езика и припаднал. Суматохата и виковете на майката за помощ прекъснаха словото на директора на полицията в Пловдив - старши комисар Атанас Илков, който заедно с гостуващия под тепетата зам.-министър на вътрешните работи Стефан Балабанов и други полицаи веднага затичаха към момченцето.

Полицаят Стойчо Яковски от сектор "Пътна полиция" оказа първа помощ на 4-годишното дете, а говорителят на пловдивския КАТ Ботьо Гиргинов успокои родителите с думите: ""Спокойно, обучени сме, не се притеснявайте".

След това детето е прегледано от пристигналия екип на Спешна помощ. В момента то е в болница под наблюдение, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

По-късно шефът на МВР-Пловдив Атанас Илков съобщи, че полицай Яковски ще бъде награден.

"Стойчо Яковски, човекът, който днес спаси живота на 4-ри годишния Павел. Човек с голямо (Ч) за когото полицейската работа не е просто служба, а призвание. Човекът, който с помощта на колегата си Ботьо Гиргинов обикаля детски градини и училища в, и извън работното си време и превантивно запознават подрастващите с проблемите на движението", написа във Фейсбук пловдивчанинът Красимир Ацалов.