Кучето, което привлече общественото внимание след скандалния клип с насилие в Казанлък, могже да е подменено. Това призна Ивелина Недкова от "Анимал хоуп", която пое грижата за животното, посочвано досега като жертва на 32-годишния насилник Ангелин от Мъглиж.

"За огромно съжаление има обвинение директно към мен. Аз съм първият човек, който подаде сигнал от Казанлък точно с цел да се отнеме истинското животно. Истината е,ч е клипът е с изключително лошо качество и няма как да се разбере към момента дали това е или не е кучето. Аз в никакъв случай не твърдя, че това на 100% е кучето от клипа", обясни пред bTV Ивелина Недкова.

Подозренията за подмяна подсили и ветеринарят Камен Кръстев, който е прегледал животното.

"Състоянието му беше добро. Кучето е изключително дружелюбно, не реагира по никакъв начин на прегледа. Не реагира и днес, като ме видя, въпреки че ветеринарите не са големи приятели с пациентите си", коментира д-р Кръстев. Той обърна внимание и на това, че кучето би трябвало да има страх от хора, хващане, ввдигане, прегръшане, но в случая нямало следи от нищо такова.

Неще повече. Д-р Камен Кръстев изрази убеждение, че кучето от видеоклипа се различава дори визуално от това, което досега беше представяно за него.