До 24 август движението в участъка между 34-ти и 36-и километър от Софийския околовръстен път, в района на Герман, ще се осъществява двупосочно в платното в посока АМ "Тракия" - ж. к. "Младост". Скоростта е ограничена до 50 км/ч. Поради разширението на участъка е затворено платното от ж. к. "Младост" към АМ "Тракия".

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация, тъй като преминават през отсечка с извършващи се строително-монтажни работи, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Още снимки можете да видите тук >>>

"Извършващите се дейности са свързани със строителството на над 6 км от Софийския околовръстен път II-18 в отсечката от пътен възел "Цариградско шосе" до пътен възел "Младост", който стартираха през октомври м. г. Проектът предвижда съществуващият двулентов път да бъде реконструиран в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари.

С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите "Струма" и "Тракия", ще се улесни транзитния трафик от АМ "Европа" и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и средствата са от републиканския бюджет", казват още от пътната агенция.

Снимка: БТА

"Началото на участъка е при 35-ти км, което е малко след края на пътния възел при пресичането на бул. "Цариградско шосе" и Софийския околовръстен път. Краят е при 41-и км, където отсечката ще се свързва с реконструирания през 2012 г. участък от Софийския околовръстен път. Пресичането на Софийския околовръстен път с по-големите пътни артерии в района ще се осъществява чрез 4 пътни възела - п. в. "Стар Лозенски път", п. в. Патриарх Герман", п. в. "Самоковско шосе", п. в. "Младост". Ще бъдат изградени 3 пешеходни надлеза и мостове над р. Искър и р. Кална. Предвидена е реконструкция на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни съоръжения, телекомуникации и др.", допълват от АПИ.

Снимка: БТА

Изпълнител на строително-монтажните работи е "ГБС - Инфраструктурно строителство" АД. Стойност на договора за проектиране и СМР: 142 741 559,46 лв. с ДДС. Строителният надзор е възложен на Обединение "СОП -ЮГ 2018", в което участват: "Консултантска инженерна група" ООД, "АЙСИ Консулентен Цивилтехникер" ООД, "Ипсилон консулт" ЕООД, "ПИ ЕС консулт" ЕООД и "ТРЕНКАДИС" ЕООД. Техният договор е за 1 856 808,00 лв. с ДДС.

Снимка: БТА