Йорданка Фандъкова каза, че прокурорите са от Софийската градска прокуратура, предаде БНР. Тя отказа да уточни до какви точно документи са поискали достъп обвинителите.
Кметът каза, че не може да каже защо е проверката в Общинска банка.

Вижте снимки от акцията>>

Пред сградата на общината и на банката на ул. „Врабча” има полиция.

Зам.-председателят на Столичния общински съвет Вили Лилков заяви пред БНР, че официална информация няма. По думите му, от полицията са поискали достъп до архива, за да се запознаят с документи за обществени поръчки.

"Всичко беше малко пресилено и в моите очи изглеждаше бутафорно. В общината всеки ден пристигат искания за документи от всякакво естество. Председателят на СОС е длъжен веднага да задейства администрацията. Така че тези документи могат да бъдат поискани и без да се викат журналисти. Доста е излишно всичко това, защото става въпрос за разговор между институции", категоричен бе Лилков.

Според него, когато нещата са рутинни, не трябва да се предизвиква медиен интерес.

Без да дават повече информация, от МВР съобщиха, че операцията е във връзка с досъдебно производство
Не се уточнява дали става дума за действия, свързани с разбития канал за трафик на кокаин.

След задържането на 1400 кг кокаин във Франция, пренасян в гуми за рали "Дакар", преди дни от автокъщата на общинаря от ГЕРБ и участник в ралито Орлин Алексиев бяха иззети компютри и документи, но засега няма доказателства срещу него.

Тази сутрин главният сектерат на МВР Светлозар Лазаров каза, че проверката по случая ще продължи и все още няма конкретни резултати.